Region

Svet

Veliki plesni spektakl u Beogradu!

Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas, WDSF International Beo Dance Open - Trofej Beograda 2012, održava se narednog vikenda, 29. i 30. septembra u Sportskom centru Šumice.

Veliki plesni spektakl u Beogradu!



"Manifestacija na kojoj će nastupiti učesnici iz više od 30 zemalja sveta svrstava Beograd u vrh evropskih i svetskih plesnih metropola", rekao je  predstavnik gradskog sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić i pozvao Beograđane da se dođu na turnir.  On je rekao i da  ova manifestacija  s velikim uspehom opravdava  naziv "Trofej Beograda".

Organizator takmičenja Nenad Jeftić je rekao da će na takmičenju učestvovati parovi iz Australije, Južne Afrike, Južne Koreje  kao i plesači evropskih zemalja i zemalja regiona.

"Veliki broj učesnika ovogodišnjeg turnira je rangiran među 50 najboljih u svetu, a uz činjenicu da nam dolazi 20 renomiranih sudija i više od 500 plesnih parova, koeficijent Beo Dance Opena je izuzetno visok i svrstava se u red najboljih svetskih takmičenja", rekao je Jeftić, te dodao da će i ove godine u finalnom delu takmičenja svirati orkestar "Mambo Stars", što ovo takmičenje takođe čini posebnim jer je živa muzika retkost na turnirima širom sveta.



Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika je u subotu  29. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 30. septembra u 22h. Kvalifikacije se održavaju u dnevnim terminima, a finale od 20h.

I ove godine parovi se nadmeću u pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive)  i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep), kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina).



Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.

Autor: B.B.
Foto: Beodance

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>