Region

Svet

Karamela tužio Prvu, traži odštetu zbog emisije koja je ista kao njegova!

Revoltiran emitovanjem emisije “Porodične tajne” na Televiziji “Prva”, koja je, kako on tvrdi, identična njegovom serijalu “Balkanske prevare”, Goran Stojićević Karamela podneo je tužbu u Višem sudu u Beogradu protiv emitera za povredu autorskih prava.

Karamela tužio Prvu, traži odštetu zbog emisije koja je ista kao njegova!



Kako je za otkrio Karamela, on očekuje od suda da Televiziji “Prva” najpre zabrani emitovanje emisije “Porodične tajne”, a potom ih očekuje sudski proces u kom je fiktivna odšteta 10.000 dinara.

- Čim sam saznao za emisiju “Porodične tajne” Televizije “Prva” i pogledao o čemu se radi, odmah sam podigao tužbu, jer je to plagijat moje emisije koja se zove “Balkanske prevare”, a koja se emituje na BN-u, OBN-u i na makedonskoj televiziji, a u pregovorima sam i sa “Hepijem”- započinje razgovor Karamela, koji tvrdi da su košuljice obe emisije identične, ali i da je njegova prijavljena agenciji za zaštitu autorskih prava.

- Moja emisja se najpre zvala “Preljubnici”, emitovana je na “Pinku” i bavili smo se ljudima koji varaju svoje partnere, potom sam proširio delatnost emisije i počeli smo da se bavimo porodičnim pričama. Ja sam svoju emsiju prijavio u agenciji za zaštitu autorskih prava i imam potvrdu od njih da sam ja njen jedini vlasnik u Srbiji. A ako ste gledali i moju i emisiju koja se emituje na “Prvoj”, mogli ste da vidite da su to isti formati. Možete i košuljice da uporedite i videćete da je to jedna te ista emsija. Osećam se kao dete da su mi ukrali, znate - tvrdi Stojićević. Kao privremenu meru, Karamela očekuje da će sud u roku od 48 sati Televiziji “Prva” uvesti zabranu emitovanja emisije “Porodične tajne”.

- Očekujem sada odgovor suda o zabrani emitovanja ove emisije na “Prvoj”, a ta odluka bi trebalo da usledi 48 sati po primanju tužbe. Sud je u utorak primio tužbu i čekamo odluku - tvrdi poznati imitator. Inače, dokaz o podnošenju tužbe postoji i na sajtu višeg suda.

„Prva“: Mi smo vlasnici licence emisije!

Povodom tužbe koju je imitator podneo protiv “Prve”, kontaktirali smo sa televizijom i zatražili i komentar o mogućnosti da emitovanje “Porodičnih tajni” bude zabranjeno, a u njihovom saopštenju navodi se da su oni vlasnici licence sporne emisije.

- “Porodične tajne” su licencni format i sva prava su kod nas - stoji u saopštenju službe za osnose sa javnošću Televizije “Prva”.

Autor: S.P.
Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>