Region

Svet

Region

Počinje snimanje filma Spomenik Majklu Džeksonu: Smooth criminal uz trubače!

Režiser Darko Lungulov 3. oktobra počinje snimanje svog drugog igranog filma “Spomenik Majklu Džeksonu”. U ovoj crnohumornoj komediji Boris Milivojević će igrati Marka, koji, da bi spasao umiruću varošicu u kojoj živi i da bi sprečio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj nameri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

Počinje snimanje filma Spomenik Majklu Džeksonu: Smooth criminal uz trubače!“Radujem se što posle četiri godine priprema i intenzivnog rada na scenariju počinjemo snimanje filma. Kasting je skoro završen i presrećan sam što ću raditi sa sjajnim glumcima kao što su Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović i Mirjana Karanović.

Glavno mesto dešavanja našli smo u mestu Lozovik kod Velike Plane, koje, kao da je pravljeno upravo po našem scenariju. Zahvalni smo opštini Velika Plana i mesnoj zajednici Lozovik i svim njenim stanovnicima koji su nam velikodušno stavili svoje mesto na raspolaganje i posvetili vreme kako bi nam pomogli u realizaciji filma” – kaže Lungulov povodom početka snimanja.

Ideja glavnog lika Marka o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspe, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspeva da ubedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije svoju ljubav da ostane. Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vest o smrti pravog Majkla Džeksona. Ceo ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način – stoji u sinopsisu.

“Ovo neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim indentitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želim da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju - bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvoliće mi da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način” – dodaje Lungulov, čiji je prethodni film “Tamo i ovde” dobio 16 međunarodnih nagrada.

„Spomenik Majkl Džeksonu“ je do sada podržan od strane svih domaćih fondova: Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, a i inostranih: MEDIA Fonda Evropske Unije i SEE Cinema Network Fonda, Makedonskog filmskog fonda i MFG nemačkog fonda. Scenario je dobio prvu nagradu za scenario na festivalu Braća Manaki u Bitolju, Makedonija.

Snimanje će trajati 6 nedelja na teritoriji opštine Velika Plana i MZ Lozovik, aerodroma ''Ponikve'' kod Užica, u Vojvodini i Skolju. Opština Velika Plana i mesna zajednica Lozovik su pružili značajnu podršku filmu i pokazali se kao jako dobar domaćin ustupivši za snimanje glavni trg u Lozoviku i mnoge druge lokacije. Hotel „Palisad“ na Zlatiboru će ugostiti ekipu za snimanje u Užicu. Poslednja dva dana snimanja će se realizovati u Skoplju.

Film je koprodukcija Papa Films iz Srbije, Av Medien Penrose iz Nemačke i Dream Factory iz Makedonije.

Za potrebe filma, pesma ''Smooth criminal'' Majkla Džeksona biće izvedena u aranžmanu trubačkog orkestra.

Autor: Sokol Vuk
Foto: svetplus.com

Viber

Izvor: Svet Plus


>