Region

Svet

Ceca izbegla smrt!?

Folk zvezda Svetlana Ražnatović, prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja 1999. godine ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO-a.

Ceca izbegla smrt!?



Ovaj šokantan podatak, kako prenose beogradski mediji, otkrili su norveški izveštači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi "Ratni heroj - unutar tajne Norveške", u kojoj opisuju da je u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana kineska ambasada u Beogradu meta zapravo bio Željko Ražnatović Arkan, koji se u tom trenutku nalazio sa Cecom u hotelu "Jugoslavija".

"Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel "Jugoslavija" i srpski ratni zločinac Arkan" - tvrde autori knjige, koji dalje objašnjavaju i kako je do greške došlo. Naime, kako navode, ekipa norveških obaveštajaca sa glavnim operativcem, marincem i obaveštajnim oficirom Trondom Boleom na čelu, koji je i glavni junak knjige, javila je u štab da se Arkan nalazi u hotelu "Jugoslavija" zajedno sa Cecom.

Željka Ražnatovića, prema rečima autora knjige, smatrali su legitimnom metom jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine. Tog 7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu u Novom Beogradu, udaljenu nekoliko stotina metara. Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom jer su koristili stare mape. Kako je svima poznato, Arkan i Ceca tokom bombardovanja nisu povređeni, dok su rakete razorile ambasadu ubivši pritom tri službenika. 

Autor: B.B.
Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>