Region

Svet

Il Divo oduševili Beograđane (Video)

Čuveni kvartet “Il Divo”, koji se proslavio izvodeći popularne melodije u operskom maniru i za sebe kažu da se ne bave ni operom ni pop muzikom, već nečim “između”, održali su sinoć koncert za pamćenje u punoj “Kombank areni”, oduševivši po drugi put više hiljada, mahom Beograđanki.

Il Divo oduševili Beograđane (Video)



Tenor Urs Buler (Švajcarska), bariton Karlos Marin (Španija), pop pevač Sebastian Izambar (Francuska) i tenor Dejvid Miler (SAD) posle tri godine vratili su se u Srbiju kako bi predstavili svoj novi, po sopstvenoj oceni, najbolji album u devetogodišnjoj uspešnoj karijeri – “Wicked Game”.

U pratnji 30 članova orkestra “Slovaki Sinfonieta”, “tim snova” muzičkog producenta Sajmona Kauvela, koji je još 2003. okupio četvoricu različitih pevača iz četiri zemlje, svojim glasovima i perfektnim nastupom, osvojili su beogradsku publiku, u kojoj su dominirale pripadnice lepšeg pola.

Umesto grandiozne scene, na kojoj su se prvi put predstavili Beograđanima i interesantne scenografije, ovoga puta akcenat je bio na samim pesmama, a pažnju su posvetili i komunikaciji sa publikom.

Marin je u svom prepoznatljivom maniru bio zadužen za šarmiranje dama, Miler se šalio sa prisutnima, dok su se Buler i Izambar prvenstveno trudili da iskažu svoje divljenje prema Beogradu, Srbiji i njenim stanovnicima, pa se šarmantan Francuz čak namučio da nauči i nekoliko reči srpskog, kako bi poželeo svojim obožavaocima dobrodošlicu.

Izambar je rekao da je kao veliki ljubitelj tenisa bio na Vimbldonu i tamo, za vreme meča Novaka Ðokovića, doživeo Srbiju kao jednu porodicu. – Tada sam pomislio, kako je to divna zemlja! – dodao je francuski pevač.

Buler je izrazio zadovoljstvo što se vratio u našu zemlju iz koje nose divne uspomene.

- Svoju popularnost ne shvatamo olako, naročito u ovakvim zemljama kao što je Srbija, gde nismo stalno prisutni na TV i radio stanicama. Posle tri godine smo došli i ovde smo pred punom arenom. Neverovatno – rekao je Buler.

Emotivna i snažna interpretacija obrada pesama “Wicked game” pod nazivom “Melanconia”, “Don”t cry for me Argentina”, “My way”, ali i “Hallelujah”, zatim jedan od prvih hitova “Regresa Mi” izazvali su opšte oduševljenje i gromoglasne aplauze u Areni, gde su sva sedišta bila popunjena, osim na gornjim tribinama za koje se ulaznice nisu ni prodavale.

Kada je Marin pozvao dame koje znaju da plešu salsu da ustanu i zaigraju uz numeru “La vida sin amor”, obožavateljke su pojurile ka bini i obasule momke ružama, za razliku od prethodnog gostovanja kada su oni bili ti koji su pripadnicama lepšeg pola poklonili po jednu crvenu ružu.

Svetlosni efekti i šarm članova popularnog kvarteta bili su samo dopuna, do detalja isplaniranog i uvežbanog, nastupa – od slika u pozadini, preko načina kretanja po sceni, do obraćanja publici.

Od toga nisu odstupili ni na insistiranje publike da otpevaju pesmu “Izabel”, te su posle pesama sa novog albuma “Llorando”, “Dov”e L”Amore”, “Te amare”, “Senza Parole”, “Stay with me” i starih hitova “Everytime I look at you”, “Mama”, “Encore”, izveli za kraj “Somewhere”.

Auditorijumu nije bilo dovoljno pa su ih nekoliko minuta dozivali aplauzom i udaranjem nogama o pod, da bi se Urs, Sabastian, Karlos i Dejvid nakon trećeg presvlačenja, vratili na scenu i poželeli laku noć Beograđanima pesmom “Time to say goodbye”.



Autor: S.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>