Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Anja kao kapiten sa svojim timom do nove pobede (Foto)

Pobednica jučerasnjeg dana dobija priliku da bude kapiten i bira članove svoga tima (narandžasti tim), ali i kapitena suparničke ekipe, a to je danas Big Lale (zeleni tim).

Prvi kuvar Srbije: Anja kao kapiten sa svojim timom do nove pobede (Foto)



Današnji zadatak je zajednički i članovi oba tima prave jela koja će probati i oceniti četvoročlana porodica. Na tabli za meni moraju biti ispisana imena hladnog predjela, glavnog jela, salate i dezerta. Pravi se po jedna porcija svakog jela sa menija. Timovi imaju po pet minuta za dogovor koje jelo spremaju danas, pet minuta za prodavnicu i 45 minuta za spremanje jela. Posle dogovora šta kuvaju i povratka iz prodavnice, timovi kreću sa spremanjem jela.

Oba tima za predjelo spremaju bruskete ili, kako bi Nenad Čanak definisao bruskete - otpaci na okrajke. Bojan se posekao dok je seckao paradajz, ali je nastavio da sprema bruskete bez pomoći. Laletov tim je pravio bruskete sa sirom koji nije na meniju, kao i sos od pečuraka i grilovan ananas koji takođe nisu napisali na tabli, pa im je žiri to zamerio. Posle vremena predviđenog za spremanje stigli su gosti i prvo im svoja jela služi Anjina ekipa i to: bruskete kao predjelo, cirišku junetinu u sosu sa pirinćem, miks zelenih salata i krastavac sa dresingom, a za dezert im služe piškote u sosu sa slatkim sirom i cimetom. Marko im demonstrira jela i zadovoljni su svim jelima koja su probali.



Tim Big Laleta je danas za goste spremao takođe bruskete za predjelo, piletinu punjenju kačkavaljem u sosu od pečuraka sa grilovanim povrćem kao glavnim jelom, šopsku salatu sa sirom i piškote sa žutim filom i džemom kao dezert. Marija služi goste, a Lale je demonstrator. Gosti su takodje zadovoljni i jelima Laletove ekipe, pa smatraju da će danas nijanse odlučiti. Roditelji su za to da je Laletova ekipa bolje kuvala danas, a deca da je Anjina. Posle izjednačenog rezulata, žiri donosi odluku da su danas deca presudila, bolji timski rad i organizovanost Anjine ekipe, pa ih tako proglašava za pobednika. Njen tim napušta studio i svi takmičari Anjine ekipe u sali izjavljuju da bi voleli da kao nagradu dobiju novac. Poraženi zeleni tim ima zadatak da opere sve sudove od današnjeg kuvanja i da sredi studio. Oni ne znaju zbog čega su danas izgubili i smataju da žiri favorizuje pojedine članove suparničke ekipe.



Na kraju se Petar izvinio gostima u svoje ime što su od toliko jela, koliko su mogli da prave, obe ekipe pravile isto predjelo i dezert. Takođe, nije mogao da veruje da posle toliko emisija takmičari i dalje prave iste greške pri kuvanju, da su im jela totalno nezanimljiva i da se i dalje bave trivijalnim stvarima, a ne kuvanjem.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>