Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Tikvica u obliku barke Anji donela pobedu

Jučerašnja pobednica Cakana kao nagradu dobija priliku da bira koje će jelo takmičari danas praviti, a to su punjene tikvice, i to povrćem, jelo koje ona najviše voli da sprema.

Prvi kuvar Srbije: Tikvica u obliku barke Anji donela pobedu



Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari kreću sa spremanjem jela. Suzana se žali Petru kako uvek ima tremu kada joj je on iza leđa, a Aleksandra Bursać kako nikada nije pravila tikvice i da ne veruje da će joj jelo uspeti. Petar se čudi zašto takmicari gule tikvice i zašto ih ne spremaju sa korom. Mišel puni tikvice krompirom i šampinjonima i dobija od Petra savet kako to da uradi. Nemanja smatra da im je Cakana zadala težak zadatak, jer skoro niko od njih do sad nije spremao tikvice. Dinča ih puni plodovima mora, što će žiri kasnije pohvaliti kao originalan recept. Marija je u šali rekla da će se ubiti, jer misli da neće stići da završi jelo.



Vreme za kuvanje je isteklo i žiri je prvo pozvao Cakanu da vidi šta je spremila. Punila je tikvice kukuruzom, graškom, rendanim krastavcima, celerom i mangom rendanim na listiće, što je žiri pohvalio kao neobično punjenje. Bojanove su bile punjene blitvom i sirom, a zamerka žirija je bila što ih nije zapekao. Markove su bile punjene pečurkama, pirinčem, lukom i sve to u paradajz sosu. Pirinač je bio živ i Marko je rekao da je namerno to uradio kako bi se osvetio žiriju, a osveta se služi hladna. Od njegovih tikvica, Aleksandra Bursać je napravila 1000 puta bolje, kako je rekao žiri. Sve pohvale je dobio i Nemanja, jer njegove tikvice imaju "početak i kraj", a Bojana je ponovo lepo aranžirala i napravila ukusno jelo ali su tikvice bile žive, jer kao i većina kuvara, nije imala dovoljno vremena za pripremanje.



Jednoglasna odluka žirija je da je Anja sa svojom tikvicom u obliku barke napravila najbolje jelo večeras i zasluženo odnela pobedu. Žiri je rekao da je njena tikvica zaista napunjena, dovoljno slana i da se moze poslužiti ozbiljnim gostima. Anja nije verovala da je čak i Petar pohvalio njeno jelo i smatra da je danas zasluženo pobedila, a zbog toga je sutra čeka nagrada.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>