Region

Svet

Ivana Kukrić: Nikada ne bih dozvolila deci da se bave manekenstvom

Iako iza sebe ima uspešna manekensku karijeru, Ivana Kukrić, koja već godinama živi i radi u Americi, kaže da nikada ne bi dozvolila svojoj deci da se bave manekenstvom, jer smatra da je reč o veoma teškom poslu sa puno rizika.

Ivana Kukrić: Nikada ne bih dozvolila deci da se bave manekenstvom



Ivanina sestra Ana Kurkić je trenutno na aktulenoj reklami za novu "Telenor" kampanju, što ipak nije oduševilo poznatu manekenku. "Moja mlađa sestra Ana je počela istim poslom da se bavi. Nisam bila oduševljena tom njenom odlukom. S obzirom na to da je mlađa, uvek sam imala taj zaštitnički stav prema njoj", priča manekenka.

Ivana kaže da je njena sestra završila industrijski dizajn, te da se nada da će se Ana uskoro posvetiti svom primarnom zanimanju. "Brinula sam da li će se Ana snaći u modnom svetu, da li će znati da bude dovoljno odlučna u svakom potezu koji povuče", navodi Ivana Kukrić.

Ona otkriva da je naučila da se bori u svetu mode, ali da je do tada imala mnogo toga da prođe.

"Dugo sam u ovom poslu i svesna sam da ima puno ajkula, loših i nekarakternih ljudi. Inostrane agencije umeju da varaju, ne isplaćuju honorare, agenti lažu. Tako da je sve na vama. Ja sam naučila da se borim i izborim s takvim stvarima. Mislim da je veoma bitan čvrst karakter i jaka ličnost. Kada imate šesnaest godina, smatrate da je u redu da vas drže bosonogu na setu više sati u hladnom jezeru. U takvim situacijama je vrlo bitno znati reći NE", priča Ivana i dodaje da nikada ne bi dozvolila deci da se bave manekenstvom. Ali kaže da manekenski posao ima i onu lepu stranu.



"Ima mnogo lepih stvari u ovom poslu. Putovanja, upoznavanje različitih i zanimljivih ljudi, kao i kultura. To je jedno veliko bogatstvo koje pruža ovaj posao. Mislim da je najveća zabluda to što se manekenke smatraju glupima. Uglavnom te devojke pričaju po nekoliko jezika, budući da imaju dosta vremena u pauzama snimanja za čitanje i učenje. Većinom sve završavaju i fakultete paralelno. Stiču ogromno životno iskustvo, šire svoje vidike putovanjima jer imaju priliku da proputuju više od pola sveta zbog posla. Mislim da je to dragocena životna škola",  navodi Ivana Kukrić.

Ivana je upravo zbog potreba snimanja ovog leta bila po prvi put u Norveškoj, kojom je sasvim oduševljena. "Radila sam za novu kampanju firme "Frateli", koju sam snimala u Norveškoj. Oduševila me je ta zemlja", kaže Ivana na kraju kroz osmeh.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>