Region

Svet

Šta su svetske zvezde zahtevale prilikom gostovanja u Crnoj Gori

Bademovo mleko, vulkanska voda, košer hrana, prazna terasa za ručavanje, cveće bez mirisa, samo su neki od neobičnih zahteva slavnih gostiju hotela "Splendid" i "Forza Mare".

Šta su svetske zvezde zahtevale prilikom gostovanja u Crnoj Gori



U ovim hotelima odsedale su svetske zvezde - od Madone, Tine Tarner i Bijonse, do Pepa Gvardiole i Toma Kruza, šeika, pa i čuvenih državnika.

"Tina Tarner se poljubila i sa mnom i sa ocem, ali ništa od nje nije moglo da se traži, ni jedna jedina fotografija, ni rečenica u knjizi utisaka. Rekla je - ja ću da napišem onde gde treba da napišem. A Gvardiola se tu slikao sa gostima, Rusima, Špancima", kaže Bojan Joketić, menadžer hotela "Forza Mare".



"Gvardiola i Kavali nisu imali nikakvih prohteva. Ali, Bijonse, Tina Tarner, šeik Al Fahim - oni su imali zahteve vezane za najsitnije detalje. Jednom gostu smo dva puta dnevno menjali cveće jer je moralo da bude u cvatu, ali bez ikakvog mirisa. Našli smo neko holandsko, bele boje", priča Joketić. "Najviše nas je namučio bračni par Romanov, naslednici ruske carske porodice, Aleksej i Irina, koji su tražili da ukinemo muziku na terasi dok su njih dvoje u hotelu. Kada su nas napustili, rekli su da će pisati protestno pismo Ministarstvu turizma i meni lično jer im želja nije uslišena, budući da je u hotelu još 650 gostiju", naveo je Žarko Radulović, direktor i suvlasnik "Splendida".



Doček slavnih je izuzetno ozbiljan posao, kojem prethodi dugo dogovaranje sa njihovim menadžmentom.

"Za šeika i njegovu pratnju doveli smo kuvara iz Hrvatske, stručnjaka za libansku kuhinju. Na kraju su naručivali jela sa našeg redovnog menija, koji je baziran na mediteranskoj kuhinji", kaže Joketić.

Radulović priča da su se za dolazak Gadafijevog sina, 2009. godine, pripremali duže od mesec dana, te da je spisak zahteva bio tako dug da ih je njegov sekretar pitao da li mogu sve to da postignu.

Za Madoninu posetu doveden je rabin iz Beograda, koji je u jednoj podgoričkoj mesari kontrolisao da li je meso rezano po jevrejskim zakonima.



"Od slavnih, u "Splendid" su prvo došli Rolingstonsi. Mik Džeger je bio u predsedničkom apartmanu, a Kit Ričards u penthausu. Ostali su odseli u običnim sobama. Pa je došao Rejf Fajns iz filma "Engleski pacijent", pa Madona, pa Kevin Spejsi, pa Hulio Iglesias, a onda i Bred Pit i Anđelina Džoli. Ali, "Splendid" je ugostio i tridesetak predsednika država. Tu su bili i Bil Klinton i Ban Ki Mun", zaključio je na kraju Radulović.
 
Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>