Svet

Region

Svetska premijera: Ana Karenjina viđena očima Kire Najtli i Džoa Rajta (Foto + Video)

U Londonu je sinoć održana svetska premijera nove ekranizacije romana Lava Tolstoja "Ana Karenjina" u režiji Džoa Rajta sa njegovom muzom, Kirom Najtli, u naslovnoj ulozi.

Svetska premijera: Ana Karenjina viđena očima Kire Najtli i Džoa Rajta (Foto + Video)



Kira Najtli, koja je sa Rajtom radila na filmovima "Gordost i predrasuda" i "Pokajanje", rekla je da je Karenjina "kompleksan lik" i da se autorski tim trudio da je ne pojednostavi."Ona je tako kompleksan lik i fascinira ljude vekovima i bilo je zastrašujuće, ali i važno da je ne pojednostavimo - ona je osoba koja je istovremeno i mračna i vesela i zaista je i heroina i antiheroina. Trudili smo se da joj to ne skinemo, što je bilo istovremeno teško i veoma uzbudljivo", rekla je Najtli novinarima uoči premijere.



Zvezda serijala "Pirati sa Kariba" rekla je i da je nova "Ana Karenjina" adaptacija koja se veoma razlikuje od ostalih, prenosi AFP. "Veoma je pozorišna i veoma stilizovana, ali mislim da je suština teksta ostala ista - ljubav, različiti vidovi ljubavi, njene pozitivne i negativne strane. Nadam se da će to ljudi videti i da će ih dirnuti i romanasa i tragedija", izjavila je.

Reditelj Džo Rajt rekao je da je želeo da uradi nešto drugačiju kostimiranu dramu."Kostimirane drame su mi uvek bile pre neka vrsta fantazije nego istorijski dokument i želeo dam sa uradim nešto novo i drugačije", objasnio je.

Mladi glumac Aron Tejlor-Džonson koji glumi Vronskog bio je pun hvale za svog starijeg kolegu, Džuda Loua, koji igra Karenjina. "On je u svoj lik, koji je ispravan i dosadan politički lik, dao toplinu i ljubav i saosećate se sa njim što je neverovatno", rekao je Tejlor-Džonson.



Bioskopska distribucija "Ane Karenjine" počinje 7. septembra.



Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Internet
Video: YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>