Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Čanak se udvarao misici, Bojana Stojković opet pobedila

Posle pobede u premijernoj emisiji Prvi kuvar Srbije, Bojana Stojković dobila je nagradu: privilegiju da bira namirnicu od koje će svi takmičari praviti večerašnje jelo. Posle biranja jednog od tri tanjira, izabrala je da se večeras pravi jelo od pilećeg bataka. Svi takmičari su zadovoljni izborom namirnice, jer su ostale dve bile ananas i plavi patlidžan. Drugi deo Bojanine nagrade je 10 minuta dužeg kuvanja od ostalih, koje će moći da koristi za spravljanje večerašnjeg jela, pored standardnih 60 minuta, koliko imaju svi takmičari. Posle odlaska u prodavnicu i nabavke namirnica za spravljanje večerašnjeg jela, dat je znak za početak kuvanja.

Prvi kuvar Srbije: Čanak se udvarao misici, Bojana Stojković opet pobedilaŽiri je išao od takmičara do takmičara i davao savete, sugestije, postavljao pitanja… pa je tako Nenad Čanak udelio komplimente najmlađoj takmičarki Anji Šaranović rekavši joj da je leptir, koji se zatekao u studiju, sigurno krenuo na nju da sleti, jer je kao cvet. Anja je rekla da su joj komplimenti prijali i smatra da joj se političar nije udvarao. Aleksadnra Bursać je se skoro rasplakala kad su joj sva tri člana žirija udelili negativne komentare.

Posle 60 minuta, žiri je krenuo da proba spravljena jela i komentarisao ih. Tako smo mogli čuti da bataci koje su spremali Cakana i Ana Nikolić nisu ni bili pečeni dovoljno, da je Marko Kon najveći “hohštapler” među kuvarima, jer je “promašio temu”, a napravio najukusnije jelo, da je Viktorijin tanjir pretrpan, a da je Marija Petronijević stavila senf koji se nije slagao sa jelom koje je pravila, što je pokvarilo ukus. Posle degustacije svih jela, žiri je doneo zaključak da su jela generalno loše servirana, nedovoljno pečena, nemaštovito dekorisana, jednom rečju – razočarenje.

U 6 najboljih ove večeri, ipak su se plasirali Anja Šaranović, Marija Petronijević, Romana, Aleksandra Janković, Marko Kon i Bojana Stojković. Dve najbolje kuvarice ovo veceri bile su Marija i Bojana, a senf je ovo veče koštao pobede Mariju, pa je u finalu, kao i prvo veče, pobedu odnela Bojana Stojković, koja će i naredno veče biti nagrađena za svoju pobedu.

Autor: J.B.
Izvor: Svet
Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>