Region

Svet

Umesto da ih kite novčanicama, pevače na nastupima grizu i tuku! (Foto)

Obični ljudi najčešće zavide pevačima, jer za veče zarade prosečnu godišnju platu u Srbiji, a oni uglas kukaju kako ni njima nije lako.

Umesto da ih kite novčanicama, pevače na nastupima grizu i tuku! (Foto)





Svaki nastup je svojevrstan rizik, jer ne znaju hoće li biti prevareni, opljačkani ili će možda dobiti i batine koje nisu retkost na romskim slavljima.

"Ni sama ne znam šta sam sve preživela tokom karijere. Najrizičnije su bile i ostale romske svadbe. Jednom mi se desilo da su mladenci iznajmili velelepnu vilu, pojeli, popili, proveselili se i pobegli da ne plate. Nisam znala šta da radim, pa sam i ja počela da trčim za njima. Sreća, pa sam iz ranijeg iskustva naučila da za ovakve poslove pare uzimam unapred", kaže Goca Božinovska.



Ivan Gavrilović mogao bi knjigu da napiše o problemima na nastupima koje je imao. Jednom ga je gost u Slankamenu ugrizao za nos, a na Jahorini je dobio batine.

"Završio sam nastup oko pola četiri ujutru kad je gost došao do mene i zatražio da nastavim da pevam, jer mu se nije sviđala muzika sa CD-a koju je konobar pustio. To je bio samo povod, nasrnuo je na mene i počeo da me udara i šutira gde stigne, a ja sam gledao kako da pobegnem. U jednom trenutku sam blokirao njegov udarac nogom, uspeo da se iskobeljam i pobegnem u apartman. Stavio sam dva stola na vrata da ne uđe", priča Gavrilović.



Jana Todorović i Darko Lazić jedva su izvukli žive glave na nastupu u Berlinu, kada je na babinama jedne romske porodice došlo do masovne tuče u kojoj je učestvovalo više od 500 zvanica.

Kako su pisali beogradski mediji, Jana je pevala kada je nastalo koškanje između dve grupe muškaraca, koje se pretvorilo u masovnu tuču. Letele su na sve strane stolice, čaše, flaše, tanjiri, vriska i opšta bežanija. I ko zna kako bi se sve završilo da zaposleni u restoranu nisu pozvali policiju koja je suzavcima i psima rasterala pobesnele goste. Jana i Darko su imali sreću, jer su uprkos tuči i prekinutom slavlju isplaćeni za svoj nastup.



Neprijatnost, ali druge vrste, imao je Mile Kitić koji je bili na meti lažnih bombaša. Pred nastup u Babinoj Gredi u Slavoniji policiji je javljeno da je u sali postavljena bomba. Nastala je strka i frka, policija je s psima proverila svaki ćošak, bomba nije pronađena, ali stres je bio neminovan.

Slično je prošla i Neda Ukraden kada je pevala u jednom klubu u Zadru, a lažna bomba joj umalo nije upropastila nastup i u rodnom Imotskom.



"Na jednu romsku svadbu, sećam se, bili smo pozvani Šaban Šaulić, Goca Božinovska, Snežana Đurišić, Mira Škorić i ja. Došli smo u hotel gde nas je dočekalo pet momaka, naše gore list, opasnog izgleda. Traže Ćiru, šefa orkestra koga su odmah odveli u stranu. Posle kraćeg razgovora on se vratio i kaže nam: ‘Mi njima moramo da damo 50 odsto od zarade."

Pevali smo dva dana, pa smo Goca i ja kradom pobegle u hotel i u mraku trpale stvari u kofere, kad je neko zalupao na vrata. Presekle smo se od straha, ali smo uspele da pobegnemo u drugi hotel blizu aerodroma kada smo saznali da je na vrata lupala Snežana, priča Nada Topčagić.



Neprijatnosti se ne dešavaju samo na nastupima, već i na snimanju spotova, pa je Vesna Zmijanac umalo zaradila ozbiljne povrede radeći na spotu za pesmu "Sokole".

Po zamisli reditelja na ruci je držala sokola i pevala, ali ptica se unervozila, pa je oštrim kandžama izgrebala Vesnu po ruci i glavi.

- "Soko me je kljucao i grebao po rukama, nije mi bilo svejedno, ali najgore je što smo zbog ptice ponavljali scene, pa mi se činilo da sve traje u nedogled", kaže Vesna Zmijanac.



Autor: M.R.
Izvor: Vesti-online
Foto: Vesti-online

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>