Region

Svet

Region

Skandal u Nišu: Puštali filmove bez tona

Prvo veče 47. filmskog festivala obeležili brojni tehnički problemi, publika zviždala, a glumac Dragan Vujić Vujke se bezuspešno izvinjavao

Skandal u Nišu: Puštali filmove bez tona



 U Nišu su u subotu uveče počeli 47. Filmski susreti. I to s velikom brukom organizatora.

Uprkos najavi direktora festivala Srđana Savića da je sve tehnički spremno, ispostavilo se da zapravo ništa ne funkcioniše! Projekcija filma „Šešir profesora Koste Vujića“ izazvala je veliko negodovanje publike. Špica i prvih nekoliko minuta filma pušteni su bez tona.

Usledili su gromoglasni zvižduci na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, a zatim desetominutna pauza. Gledaoci su ostavljeni da u mraku čekaju nastavak filma.

"Mnogo se izvinjavamo zbog tehničkih problema, ali izgleda da je neko od aktera filma umešao svoje prste, pa nema tona" - pokušao je da na duhovit način opravda situaciju umetnički direktor festivala glumac Dragan Vujić Vujke.

Puštene su reklame, toliko glasno da je to bilo neprijatno za uši. A onda se „Profesor Vujić“ ponovo pojavio na platnu. Ali, ne zadugo. Posle pola sata „film je pukao“. Publika je gubila strpljenje. Dobacivanja su postala još glasnija kad je pušten deo filma koji su već odgledali. A sačekalo ih je i novo iznenađenje. Dobili su i prevod na engleski!

 I završi se na jedvite jade „Šešir profesora Koste Vujića“ s Aleksandrom Berčekom u glavnoj ulozi. Većina gledalaca je napustila Tvrđavu pre nego što je usledila projekcija „Crne Zorice“. Ispostavilo se da je to bio pametan potez, jer su oni koji su ostali još jednom morali da prolaze kroz golgotu. Dijaloge su mogli samo da čuju oni u prvim redovima!

"Ton, ton! Pustite ton!" - uzvikivali su posetioci uz salve zvižduka.

Do kraja filma negodovanje je skoro utihnulo. Ne zato što su tehnički problemi uklonjeni, već zato što skoro niko nije ostao u gledalištu. Sramota za ovako prestižan festival!

Autor: J.B.
Izvor: Kurir
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>