Svet

Region

Ruski aktivisti tuže Madonu i traže 10 miliona dolara! (Video)

Ruski aktivisti okupljeni oko Trgovačkog sindikata ruskih građana tužiće američku pop pevačicu Madonu zbog blasfemije i uništavanja kulturnih osnova Sankt Peterburga i tražiće više od 10 miliona dolara odštete.

Ruski aktivisti tuže Madonu i traže 10 miliona dolara! (Video)



Aktivisti bliski Kremlju tužbu protiv Madone podneće okružnom sudu u Sankt Peterburgu. Oni od pevačice i organizatora njenog koncerta u tom gradu traže kompenzaciju od 333 miliona rubalja.

"Ona je uvredila osećanja vernika, promovisala je homoseksualnost, a znala je da ima dece na koncertu, što je zabranjeno u Sankt Peterburgu. Mi, stanovnici ovog grada, pretrpeli smo kolosalnu moralnu štetu", rekla je portparolka unije Darja Dedova, a prenela "Rusija danas".

Aktivisti će prikazati video snimke Madone kako gazi po pravoslavnom krstu i poziva publiku da pokaže roze narukvice koje su znak solidarnosti sa LBGT zajednicom.

"Nedavno usvojen zakon u Sankt Peterburgu zabranjuje promociju homoseksualnosti i, ukoliko bude proglašena krivom, Madona i organizatori koncerta će morati da plate još 50 procenata od određene kompenzacije gradskom budžetu", rekla je Dedova.

Udruženje tvrdi da će novac iskoristiti za zaštitu građana od homoseksualnosti i pedofilije.

Još jedna organizacija Sankt Peterburga - Roditeljska kontrola poslala je pismo policiji od koje se traži sprovođenje akcija protiv pop zvezde zbog širenja gej propagande.

Madona je koncertu u Sankt Peterburgu održala 7. avgusta. Na koncertu, pevačica je podržala pank grupu "Pussy Riot" koja čeka presudu zbog optužbi za huliganizam zbog svoje "pank molitve" u glavnoj moskovskoj crkvi koju su organizovale u znak protesta protiv ruske vlade i njenih veza sa Ruskom pravoslavnom crkvom.



Autor: S.P.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>