Region

Svet

Belgrade Beer Fest Dan 3: Pank - rok noć za pamćenje!

Drugoplasirani na takmičenju Beer Festa za neafirmisane bendove, grupa Impuls, zagreva atmosferu treće festivalske večeri.

Belgrade Beer Fest Dan 3: Pank - rok noć za pamćenje!



Sledi žestok gitarski bluz rok, sastava Texas Flood, kojima je veliku popularnost doneo nastup ispred legendarnih ZZ Top, pred 12.000 ljudi u Beogradskoj areni. Članovi teksaškog hard rok sastava su bili oduševljeni muzikom Texas Flood-a, pa su ih sami izabrali za predgrupu.

Narednih 50 minuta rezervisano je za poklonike tvrđeg gitarskog zvuka, hard cora, metala i panka, uz kultni novosadski sastav Ritam nereda. Posle dve decenije postojanja i deset izdatih albuma, zahvaljujući neverovatnoj energiji, ovaj bend i dalje širi armiju svojih fanova u regionu.

Sledi čuveni slovenački kantautor i frontmen najveće slovenačke folk rok grupe Lačni Franc, Zoran Predin, sa bendom Coverlover. Beogradska publika ga je poslednji put videla na Kolarcu, u pratnji svetskog virtuoza džez klavira, Matije Dedića.

Od kultnog niškog benda Galija, koji nastupa od 21.30, očekuje se odlično izvođenje najvećih hitova sa 16 do sada izdatih albuma.

U 23 sata, na stejdž izlazi hrvatski pop rok pevač i basista, Dado Topić. Nakon raspada grupe Time, izgradio je svetsku solo karijeru, pa je nastupao i na koncertu Brajana Adamsa. Publika ga pamti po hitu „Makedonija“ i baladama „Princeza“, u duetu sa Slađanom Milošević i „Da li znaš da te volim“, kao i po numeri „Flojd“ iz filma „Nacionalna klasa“. Na Belgrade Beer Festu, nastupa sa sastavom Time After Time.

Iza ponoći, kultna zagrebačka pank rok grupa Psihomodo Pop, zapaliće publiku Beer Festa, žestokom svirkom i harizmatičnim scenskim nastupom Davora Gobca. Pre skoro tri decenije, rekordnom brzinom su osvojili ex yu prostor, a i danas važe za bend kojima rokenrol nije samo muzika već i stil života. Neki od njihovih najvećih hitova su: „Frida“, „Ja volim samo sebe“, „Seksi magazin“, „Ramona“.

Treće veče festivala zatvara bend Pekinška Patka, neizostavan deo punk nasleđa, predvodnik novog talasa i prvi pank bend na Balkanu. O svom prvom nastupu na Beer Festu, kažu: „Beer Fest je nešto posebno. Daćemo sve od sebe da pržimo i razvalimo, kao da smo 30 godina mlađi. Očekujemo da nas publika glasom i skakanjem prati u stopu.“

Autor: S.P.
Foto: BBF 2012

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>