Region

Svet

Milica Mandić osvojila zlato! (Video)

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji preko 67 kilograma pošto je u finalnoj borbi savladala Francuskinju An-Karolin Graf rezultatom 9:7.

Milica Mandić osvojila zlato! (Video)



Mandićeva je u Londonu osvojila treće odličje za Srbiju, ukupno 101. medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Na ovogodišnjim igrama prethodno su medalje osvojili strelci Andrija Zlatić (bronza) i Ivana Maksimović (srebro).

Na putu do fantastičnog uspeha 20. godišnja srpska tekvondistkinja prethodno je pobedila Talitigu Kroli iz Samoe (16:2), Meksikanku Mariju del Rosario Espinosu (6:4) i u polufinalu Ruskinju Anastasju Barišnjikovu (11:3).



"To je bilo nešto najneverovatnije. U momentu nisam verovala da sam pobedila. Stvarno neprevaziđen osećaj. Ovako nešto se, mislim, ne doživljava dva puta", rekla je Milica Mandić posle finala. "Zajedno smo svi u reprezentaciji radili za sve ovo i trudili se. Poslednjih godinu dana spremali smo se za Igre i za ovaj momenat koji se konačno ostvario".

"Bilo je teško sačuvati koncentraciju. Od kako sam ušla u finale i čekala taj meč našlo se oko mene dosta ljudi koji su mi čestitali i želeli sve najbolje. To me je malo ometalo jer je za meč za zlato potrebno biti bez euforije i koncentrisan. Ali, na kraju je sve ispalo dobro", rekla je Milica Mandić.

Milica Mandić je rođena 6. decembra 1991. godine u Beogradu i članica tekvondo kluba Galeb.

Autor: S.P.
Izvor/Foto: LOI, RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>