Region

Svet

Region

Bata Živojinović u Selters banji na rehabilitaciji

Doajen jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović narednih dana odlazi na rehabilitaciju u Selters Banju kod Mladenovca.

Bata Živojinović u Selters banji na rehabilitaciji



Slavni glumac u ponedeljak ujutru je napustio bolnicu „Sveti Sava“ u Beogradu, gde je primljen početkom prošlog meseca u veoma teškom zdravstvenom stanju.

Zahvaljujući nadljudskim naporima lekarskog tima koji su činili neurolog dr Petar Nikić, direktor bolnice Milan Savić, doktorka Danilović, neurohirurg Sveta Ivanović, i dr Ranka Todorović, kao i fizijatar dr Ljubica Nikčević, Bata je uspeo da se oporavi.  U tome mu je mnogo pomogao i kardiolog dr Burzanović, sa Dedinja koji je, kako saznajemo, svakodnevno dolazio u vizitu.

"Konzilijum je iz dana u dan bdio nad Batom", kažu za članovi njegove porodice.

"Njegovo zdravstveno stanje bilo je takvo da su lekari morali da ga prate iz sata u sat. Pronaći adekvatnu terapiju bilo je kao pronaći alhemijsku formulu. Doktori su rekli da, uprkos dobroj terapiji, na kraju samo od Bate zavisi da li će postati deo statistike ili će se izvući. Presrećni smo što je Bata imao takvu snagu i volju, i što je uspeo da prevaziđe posledice moždanog udara. Borba je trajala duže od mesec dana, ali se, na sreću, sve dobro završilo".

Kako dalje navode članovi porodice slavnog glumca, pre nekoliko dana Bata je bio na kontrolnom skeneru, na kome je ustanovljeno da je njegovo zdravstveno stanje dobro. Trebalo je da odmah izađe iz bolnice i bude upućen na rehabilitaciju.

"U ponedeljak ujutru Bata je napustio bolnicu "Sveti Sava". Trebalo je da bude u bolnici u Sokobanjskoj ulici na rehabilitaciji, međutim tamo nije bilo struje, pa klima-uređaji nisu radili. Procena porodice bila je da bi Bata trebalo da bude vraćen u bolnicu "Sveti Sava", jer tamo postoje vrhunski uslovi za negu bolesnika" navode sagovornici Smedia.

Porodica je u utorak donela odluku da Bata narednih dana bude prebačen u Selters Banju kraj Mladenovca, gde će uz pomoć stručnog osoblja sprovoditi rehabilitacioni tretman.

"Bata će se osećati kao kod kuće u Selters Banji, tako da mu odlazak u ovu medicinsku ustanovu predstavlja povratak među svoje zemljake podno Kosmaja. Kada je snimao film "Sok od šljiva" doživeo je povredu kičme i morao je da operiše diskus herniju. Rehabilitacioni tretman posle ove operacije uspešno je sproveo baš u Selters Banji", kažu članovi Batine porodice. 

Autor: J.B.
Izvor: Vesti
Foto: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>