Svet

Region

Pogledajte kako peva Sulejman Veličanstveni (Video)

Turski glumac Halit Ergenč zna odlično da peva! Iako to nerado radi pred kamerama nedavno je u televizijskom šou „Beyaz“ bez greške otpevao bezvremenski klasik „Angie“, baladu grupe „The Rolling Stones“, i time ostavio u šoku brojne gledaoce u studiju i pred televizorima.

Pogledajte kako peva Sulejman Veličanstveni (Video)



Halit je pravi profesionalni muzičar koji se školovao na fakultetima i uvežbavao glas u mjuziklima i operama, a kako bi opovrgnuo glasine turske žute štampe da ona ne zna da peva Halit je pokazao da to čini bolje nego pojedinci koji se diče epitetom „pevač“.

Halit uživa status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije „Sulejman Veličanstveni“ - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu „Živeo kralj!“, aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog „pogrešnog prikazivanja“ tog istorijskog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u istoriji turske televizije.

Inače Ergenč je prvo upisao Tehnički fakultet u Istambulu, smer za brodogradnju i okeanologiju, da bi se nakon samo godine dana fakulteta prebacio na Muzičku akademiju, smer operno pevanje, a kasnije je prešao na smer solo pevanje u mjuziklu.



Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>