Ostalo

Sme�no

Windows 8 je katastrofa: Bivši direktor opleo po Majkrosoftu!

Čitav svet personalnih računara (barem onaj koji ide linijom manjeg otpora, pa radi na Windows-u) polagao je velike nade u Windows 8 otkako su prve informacije o novom operativnom sistemu “Majkrosofta” počele da se pojavljuju pre nekoliko meseci. Ali sada, entuzijazam polako počinje da opada. Polako? Možda je brzo prikladnija reč.

Windows 8 je katastrofa: Bivši direktor opleo po Majkrosoftu!



Možemo i sami posvedočiti, na osnovu naših testiranja, da je nova platforma dosta haotična i “neprijateljska” prema krajnjem korisniku, a neki čak kažu i da je osećaj sličan onom koji se javlja kada prvi put u životu uključite računar. No, sada i jedna “viša” instanca tvrdi isto. I to ni manje ni više nego osoba koja je svojevremeno bila direktor u samom gigantu iz Redmonda a sada je “izvršni” “Valve”-a – Gejb Njuel.

"Windows 8 je katastrofa za sve one koji koriste personalne kompjutere", rekao je on tokom jedne konferencije o video igricama u Sijetlu, u državi Vašington, u kojoj je i sedište “Majkrosofta”.

"Kada se pojavi na tržištu, izgubićemo ogroman broj velikih proizvođača PC-jeva, koji će napustiti tržište. Što se tiče tržišta video-igrica, već smo počeli da radimo na Linuks verzijama za veliki broj naslova".

Windows trenutno drži 92,23 odsto tržišta desktop računara, u poređenju sa samo 1,05 odsto koliko drži Linuks. Do revolucije, ako i dođe do promene vlasti, do nje sigurno neće doći toliko brzo, ma kolika katastrofa Windows 8 bio.

Autor: S.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>