Region

Svet

Region

Bata Živojinović zadržan u bolnici

Jedan od najvećih srpskih glumaca Velimir Bata Živojinović uspešno je prebrodio prve tri nedelje koje se smatraju „kritičnim“ kod moždanog udara, ali su lekari ipak odlučili da ga zadrže u bolnici još desetak dana. Kako saznajemo, razlog zadržavanja je želja lekara da mu se popravi opšte zdravstveno stanje, pre nego što bude pušten na kućno lečenje.

Bata Živojinović zadržan u bolnici



Bata Živojinović smešten je u bolnicu „Sveti Sava“ od 3. jula, posle doživljenog moždanog udara. Mada su prve informacije o zdravlju poznatog glumca bile zabrinjavajuće, on se, na radost mnogobrojnih obožavalaca, uspešno oporavio. Sve vreme, Bata računa na veliku podršku najuže porodice, u prvom redu supruge Lule, koja je neprestano uz njegovu postelju.

 Bata se dobro oseća, redovno šeta, i uvek je spreman za šalu. U bolnici ostaje iz preventivnih razloga. Sigurni smo da ćemo ga uskoro videti u kući - kaže za „Novosti“ porodični prijatelj Živojinovića.

O zdravstvenom stanju nenadmašnog Valtera proteklih nedelja redovno su izveštavali mediji u Srbiji, ali i oni iz regiona. Podrška je stizala iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Obožavaoci su ostavljali dirljive poruke na društvenim mrežama čime je Bati još jednom potvrđen status „najvoljenijeg glumca iz regiona“.

Živojinoviću je zdravlje narušeno pre šest godina, kada je preživeo srčani udar. Zbog infarkta, srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar. Bolovao je i od gangrene, koju je izlečio na Kubi 2009. godine. Uspešnim oporavkom od moždanog udara, Bata Živojinović je, baš kao nekada slavni Valter, dokazao da za njega nema izgubljene bitke.

Autor: J.B.
Izvor: Novosti
Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>