Region

Svet

Počelo snimanje serije Radoša Bajića - Ravna gora

Posle 71 godine, podzemni grad u Malom Zvorniku je opet centar dešavanja. U njemu je 1941. godine održana poslednja sednica Jugoslovenske vlade kojom je predsedavao kralj. A ovaj istorijski momenat u nedelju se na istom mestu oživljavao na snimanju serije „Ravna gora“, reditelja i scenariste Radoša Bajića.

Počelo snimanje serije Radoša Bajića - Ravna gora



Svi su bili tu, i predsednik Vlade Dušan Simović (Petre Arsovski), i potpredsednici Slobodan Jovanović (Momor Bradić), i Ivan Andraš (Atila Giric), i doktor Vlatko Maček (Irfan Mensur), i general Bora Mirković (Laza Ristovski).Zbog temperaturne razlike od 20 stepeni, na snimanju je bila i ekipa Hitne pomoći, ali srećom, nije morala da interveniše.

Ovo je istorijski trenutak koji se snima na autentičnom mestu. Moraš biti ludak kao što je Radoš Bajić da bi snimao ovde - rekao je kroz osmeh reditelj, pokazujući na tunele i lavirinte podzemnog grada. - Naravno da bi bilo lakše da smo radili u studiju, ali želeo sam da to baš bude ovde, da prenesem duh i atmosferu koji iskreno isijava samo na autentičnim lokacijama.

Podzemni grad je, posle Mokre gore, druga lokacija snimanja, na kojoj će se ekipa zadržati do 6. avgusta. Posle napuštanja grada na Drini odlaze u Kragujevac, a potom će snimati u Sremu, Beogradu, Zemunu, na Gledićkim planinama, Rudniku...

Atmosfera na snimanju je - hladna, ali ne zbog toga što je neko besan, ljut ili neraspoložen, već što je na setu 12-13 stepeni. Kako neko završi sa scenom, pokrivaju ga kaputima i jaknama, koliko je hladno. Domaćini su toplili i ekipu „Novosti“. Makar kaputa ima dovoljno za sve.

Ekipa je na mestu snimanja bila veoma rano, što je počelo da „uzima danak“, pa glumci malo dremaju. Ipak, čitava ekipa zrači entuzijazmom, a priznali su nam da su oduševljeni uniformama:

"Odlično se osećamo u njima, verovatno nam daju na moći" - šale se glumci i dodaju da su počastvovani što, kroz snimanje „Ravne gore“, učestvuju u otvaranju ovog istorijskog dokumenta.

Autor: J.B.
Izvor: Novosti
Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>