Region

Svet

Naši teniseri na OI 2012 u Londonu (Foto)

Naša velika uzdanica na Olimpijskim igrama u Londonu su naši teniseri od kojih očekujemo i neku medalju, po mogućstvu zlatnu.

Naši teniseri na OI 2012 u Londonu (Foto)





Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na olimpijskom turniru u Londonu, a njegov prvi rival je Italijan Fabio Fonjini. Meč je kasnio dva časa zbog kiše. Ukoliko  trijumfuje, drugi teniser sveta će u nastavku takmičenja igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Endija Rodika i Slovaka Martina Kližana.

Đoković će kasnije danas odigrati još jedan meč, u dublu sa Viktorom Troickim. Njihovi rivali posle 17 sati su Šveđani Johan Brunstrom i Robert Lindštet.



Janko Tipsarević je juče pobedio je Argentinca Davida Nalbandijana rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i plasirao se u narednu rundu. To je bio peti međusobni duel, a zahvaljujući ovoj pobedi Srbin vodi sa 3:2. Tipsarević će u šesnaestinifinala igrati protiv Nemca Filipa Pečnera.



Ana Ivanović je pobedila Amerikanku Sintiju Mekhejl rezultatom 2:0 (6:4, 7:5). Ovo je bio debi srpske teniserke na OI, ona je bila i u Pekingu pre četiri godine, ali je morala da se povuče zbog povrede.



Američka teniserka Serena Vilijams pobedila je srpkinju Jelenu Janković rezultato 2:0 (6:3, 6:1) na startu olimpijskog turnira u Londonu. Meč je trajao nešto duže od sat vremena, a američka teniserka, koja je postavljena za četvrtog nosioca, bez većih problema opravdala je ulogu favorita.



"Izvukla sam igračicu koja je osvajala Vimbldon, ne znam ni sama koliko puta. Ona je jedna od najboljih igračica svih vremena, pogotovo na ovoj podlozi. Igrala sam koliko sam mogla, ali ona je jednostavno bila bolja", rekla je Jankovićeva novinarima u Londonu.













Autor: Sokol Vuk
Foto: teniskisavez.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>