Region

Svet

Sahranjena majka Vladimira Stojkovića (Foto)

Zbogom, majko... Ovim rečima se Vladimir Stojković, golman Partizana i reprezentacije, pogleda zakovanog za kovčeg, jedva čujno poslednji put obratio majci, koja je juče sahranjena. Nekoliko stotina rođaka i prijatelja došlo je na groblje u Loznici da oda poslednju počast Kosi Stojković , uspešnoj sportistkinji, cenjenoj sugrađanki, profesorki gimnazije i majci vrhunskog sportiste. Podršku u teškim trenucima Vladimiru su pružili i saigrači, kao i rukovodstvo Partizana, a prvotimci su odneli cveće i vence do Kosinog groba.

Sahranjena majka Vladimira Stojkovića (Foto)





Tokom celog opela Vladimir i njegova supruga Bojana, kao i Vladimirov rođeni brat Vladan, nisu se odvajali od Kosinog sanduka. Stajali su dostojanstveno, ali suze i tugu nisu krili. Posle opela, braća su majčin kovčeg odneli do rake.



"Ovenčala je naš grad brojnim medaljama, a sport je prenosila na sve oko sebe kao božji dar. Prva asocijacija na Kosu mi je njena sreća kad smo gledale utakmicu Srbija - Nemačka na Svetskom prvenstvu. Vlada je odbranio penal, a Srbija je pobedila... Stalno je pričala o svojoj deci i unuku" - rekla je na oproštaju od Kose predstavnica gradske uprave.



Nakon sahrane, okupljeni su se razišli, a nad grobom Kose Stojković, zagrljeni, još kratko su ostali Vladimir i Bojana.



Autor: J.B
Izvor: Kurir
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>