Ostalo

Sme�no

Najlepši zamkovi na svetu (Foto)

Od Slovačke, do Tajlanda, prekrasni zamkovi širom sveta očaraće vas svojom lepotom i bogatom istorijom.

Najlepši zamkovi na svetu (Foto)



Bilo da je izgrađen radi boravka vladara ili feudalca, ili radi lakše odbrane, zamak krasi svojom arhitekturom, istorijskim bogatstvom.



Prvi zamak „L Mont Sen Mišel (Le Mont Saint Michel)“, lociran je u Francuskoj. Osnovu zamka izgradio je upravo čovek po kome je ovo zdanje i dobilo ime. Kasnije, odnosno u XI, XII i XIII veku, zamak je dograđivan, da bi u IX veku, tokom Francuske revolucije, postao zatvor. Danas je to muzej, i atrakcija za turiste.



Sledeći zamak, „Rocca Della Guaita“, nalazi se u San Marinu. Ovaj veličanstveni zamak, sa svoja tri tornja, odiše srednjovekovnom moći. U istoriji je pretrpeo mnogobrojne restauracije u svom enterijeru, kao i samu funkciju.



Naredno impresivno zdanje, smešteno je u Francuskoj, u gradiću Vensan (Vincennes). Izgrađeno je između 1340. i 1410. godine, za Luja VII.



„Neuschwanstein“ zamak, u Nemačkoj, smešten je na uzvišenju u Bavarskoj oblasti. Izgradio ga je i finansirao Ludvig II (Ludwig II), u čast Riharda Vagnera (Richard Wagner), vrhunskog kompozitora. Od 1886. godine, zamak je otvoren za javnost, a danas ga godišnje poseti više od milion turista.



„Pertergof“, zamak smešten u St. Petersburgu, Rusiji, poznat i kao „Ruski Versaj“. Krase ga brojne bašte, bazen, fontane.



Zamak Himeđi (Himeji), u Japanu, izgradio je 1333. godine, Akamatsua Norimura. Prvobitno je nazvan „Hakuro-jo“, što znači „Beli zamak“.

Autor: S.P.
Izvor: Luxlife

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>