Region

Svet

Majka Vladimira Stojkovića umrla dok je on igrao utakmicu u La Valeti

Kosa Stojković, majka golmana FK Partizana Vladimira Stojkovića umrla je večeras.U policiji u Loznici kažu za "Blic" da je Kosa Stojković umrla prirodnom smrću, odnosno da nije bilo tragova nasilja. Na lice mesta izašla je i ekipa hitne pomoći koja je samo konstatovala smrt.

Majka Vladimira Stojkovića umrla dok je on igrao utakmicu u La Valeti



Iz Partizana je novinarima potvrđeno da je preminula Stojkovićeva majka. Reprezentativni golman saznao je tragičnu vest po završetku utakmice.



Majka golmana “crno-belih” imala je 63 godine i bila je profesor fizičke kulture u Loznici, gde je živela.

Kada je Pulsonline pokušao nešto više da sazna, izvor blizak porodici i Kosi Stojković je rekao da je Vladimirova majka bila zdrava žena, sportista i da je kod nje konstatovana prirodna smrt, ali da se ne zna još uvek uzrok. 

Stojković je večeras sa Partizanom igrao utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona u Valeti na Malti.

Stojkovićevi saigrači ćutke su napustili svlačionicu stadiona Hibernijansa i niko od njih nije bio raspoložen da daje izjave nakon meča.

Kosa Stojković je završila srednju Fiskulturnu školu i Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu.Radila je 30 godina kao profesor fizičkog vaspitanja u gimnaziji u Loznici.

Petnaest godina je bila reprezentativka i prvak Jugoslavije u bacanju diska. Osvajač je bronzane medalje na Mediteranskim igrama u Splitu, nosilac diplome Majske nagrade grada Sarajeva 1978. godine i titule najbolje sportistkinje grada Sarajeva. 1972. i 1973. godine proglašena je za najboljeg sportistu Podrinja.

Dobitnik je Srebrne plakete Atletskog Saveza Jugoslavije za više od 100 nastupa u reprezentaciji i za 110 osvojenih medalja, pehara i plaketa.

Za dugogodišnji doprinos u sportu, Skupština opštine Loznica dodelila je Kosi Stojković plaketu za životno delo. U prošlom sazivu bila je odbornik i predsednik Saveta za sport.

Izvor: Blic
Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>