Region

Svet

Region

Goran Vukčević: Čekam Batu Živojinovića da završimo film

Pre nego što je završio u bolnici „Sveti Sava“ zbog moždanog udara, Velimir Bata Živojinović je prihvatio ulogu monaha u novom domaćem filmu „Topli zec“.

Goran Vukčević: Čekam Batu Živojinovića  da završimo film



Međutim, legendarni glumac još uvek nije snimio scene za ovo ostvarenje, čija se premijera očekuje 2013. godine. Ipak, reditelj ovog filma Goran Vukčević se nada da će se Bata uspešno oporaviti i da će uskoro snimiti i ovu ulogu.

"Ja sam tu ulogu isposnika napisao baš za Batu Živojinovića. Priča je rađena po istinitom događaju i scena s njim biće najbolja u filmu. On jeste epizodni lik, ali je uloga veoma upečatljiva. Bata je odmah prihvatio ulogu, bez razmišljanja, ali scene s njim još uvek nisu snimljene. Kada smo se se sreli i pričali, Bata mi je odmah rekao: „Zlato, daj mi scenario i ja ću igrati“. Uopšte nije tražio da prvo pročita tekst, što je meni mnogo drago. Iskreno se nadam da će se Bata oporaviti i da ćemo snimiti taj film. A kako sam se raspitivao kod nekih ljudi, čujem da mu je stanje sve bolje" - kaže za Alo Goran Vukčević.

Reditelj je inače jako blizak s našim legendarnim glumcem, tako je pre godinu dana uradio intervju s njim za Televiziju „Vojvodina“, a za „Alo!“ je ispričao kako je to izgledalo.

"Emisiju smo snimali prošle godine i pričali smo baš dugo. Iako je krenuo u Kinesku ambasadu, a ispred su ga čekali ljudi da ga voze, Bata ni u jednom trenutku nije prekinuo razgovor. U jednom trenutku intervjua je čak i zaplakao. Međutim, kada sam u montaži gledao ceo intervju, odlučio sam da to neću ubaciti u emisiju, jer je trenutak bio previše intiman. Zaplakao je u trenutku kada je izgovorio rečenicu: „Ne znam da li ću stići sve, jer sam ostario“ - priča Vukčević.

" Kad vam Bata nije igrao u filmu, kao da ga niste ni snimili" - završio je reditelj.

Supruga legendarnog glumca Lula Živojinović svaki dan obilazi svog dragog. Tako je juče u bolnicu „Sveti Sava“ pristigla nekoliko minuta pre 11 časova. Po izlasku iz ustanove upitali smo je kako je ona, ali i Bata?

"Dobro smo i ja i Bata. On je danas bolje nego što je juče bio. Priča i komunicirali smo. Molim vas razumite nas" - bilo je sve što je Lula uspela da nam kaže u tom trenutku.

Goran Vukčević već 22 godine sarađuje s manastirom Hilandar, a Bata Živojinović mu je rekao kako bi voleo da poseti ovu versku ustanovu.

"Kada sam pričao s ljudima iz Hilandara, rekli su mi da bi jako voleli da vide Batu tamo. On je veliki vernik i stalno mi je naglašavao da želi da se venča s Lulom u crkvi, jer ja radim dosta s crkvom. Međutim, kada smo se videli pre dva meseca, nisam stigao da ga pitam da li je to učinio. Kada smo pričali o Hilandaru, rekao mi je da, ako sve bude u redu, otići će tamo" - ispričao nam je Goran.

Autor: J.B.
Izvor: Alo
Foto: Alo
 

Viber

Izvor: Svet Plus


>