Region

Svet

Suđenje! Da li će Vesna Vukelić zbog svoje izjave u zatvor?

Republičko udruženje za pomoć ljudima obolelim od autizma tužilo je Vesnu Vukelić, jer je pevačica tokom boravka u rijalitiju "Dvor" rekla Maji Nikolić da je autistična. Od šoua je prošlo nešto više od godinu dana, ali je plava koverta stigla Vendi na kućnu adresu tek pre nedelju dana.

Suđenje! Da li će Vesna Vukelić zbog svoje izjave u zatvor?Kako Kurir saznaje, podizanje tužbe inicirala je majka čija ćerka boluje od autizma. Iz Palate pravde saznajemo da kontroverznoj pevačici, ukoliko je proglase krivom, preti kazna od trista hiljada do tri miliona dinara.

Vesna Petrović iz Republičkog udruženja za pomoć ljudima obolelim od autizma potvrdila je za Kurir da je Vendi tužena.

"Mi godinama trpimo slične prozivke. Naš posao je da kažnjavamo takve postupke. Gospođa Vendi očigledno nije upućena koliko autistične dece ima i koliko roditelja je povredila svojom izjavom", rekla je gospođa Petrović.

Vesna Vukelić je mirno reagovala na poziv za sud.

"Televizija Pink i ja smo dobili tu opomenu, mogu slobodno tako da kažem, jer to nije tužba. Na tom papiru treba da napišem svoju izjavu i tek ako se ona protumači kao vređanje, onda sledi tužba", kaže Vendi.

Vendi je u februaru 2011. godine ušla u rijaliti "Dvor" i odmah osula paljbu po Maji Nikolić.

"Radi se o neuravnoteženoj osobi. Tu ne postoji nikakva estetska inteligencija. U pitanju je jednodimenzionalna osoba. Ako je neko jednodimenzionalan, znači da je autističan. Ako je autističan, to znači da mu ne rade nikakva čula. On, jednostavno, ne vidi, ne čuje, ne razume, ne zna", rekla je tada Vendi.


Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>