Region

Svet

Region

Gde je i šta radi Radmila iz serije Ljubav na seoski način? (Video)

Prizrenka Petković, Radmila u seriji "Ljubav na seoski nacin", rodjena je 23.06.1952.god.u Prizrenu. Zbog toga je dobila to ime. Njeni su inače iz Beograda, a u tom momentu bili su na turneji u tom gradu.

Gde je i šta radi Radmila iz serije Ljubav na seoski način? (Video)



Posle serije "Ljubav na seoski nacin" diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Rumuniji. Kao profesor pevanja i šef odseka na Muzičkoj školi u Novom Sadu radila je više od 20 godina.
 
Gde je i šta radi Boba iz Žikine dinastije? (Foto)
U Holandiju se odselila pre 11 godina, tačnije u Hag gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje. Udata je za Džejmsa Mek Kreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

Prizrenka je inače svetski priznat operska pevačica, a sa svojim suprugom drži veoma cenjenu muzičku školu kroz koje su prošle generacije učenika.





Muzika je njen život, a u glumi se obrela sasvim slučajno.

"Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme", seća se svojih početaka Prizrenka.



Ukoliko i vama treba podsećanje, pogledajte epizodu "Prosidba", iz koje ima najviše replika koje se i danas koriste.







Ova serija prati doživljaje mladića Milorada, koga stric Gvozden i deda Paun, hoće na silu da ožene s Radmilom, najbogatijom udavačom u selu.

Bežeći od „trgovinu s živi ljudi“ on odlazi u grad, gde upoznaje drugu devojku Roziku.









Na kraju on se vraća u selo, želeći da se oženi s Radmilom, ali bez miraza, što kvari planove strica Gvozdena i deda Pauna.

Glumci: Dragan Zarić, Miodrag Petrović Čkalja, Ratko Sarić, Žika Milenković, Pavle Minčić i drugi.

Autor: Sokol Vuk
Izvor, foto: wikipedia, jamesjmccray-voicestudio




 




 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>