Svet

Region

Džej Lo traži 50.000 evra za TV gostovanje!

Pevačica Dženifer Lopez tražila je 50.000 evra za polusatno gostovanje na jednoj domaćoj televiziji, pred svoj veliki koncert u Beogradskoj areni, što i nije mnogo ako se uporedi sa 145.000 evra, koliko je Sting navodno dobio za gostovanje kod Ivana Ivanovića.

Džej Lo traži 50.000 evra za TV gostovanje!



Za jedan dan prodato 2.000 karata za koncert Dženifer Lopez!
Studijski intervjui sa svetskim zvezdama kreću se od 50.000 do 150.000 evra. Kraći intervjui sa crvenog tepiha ili nakon premijere filma su nešto sasvim drugo.

Do njih se najčešće dolazi dugogodišnjim radom i iskustvom, kao i dobrim kontaktima. Produkcijskim kućama se plaća iznajmljivanje ekipe za snimanje (kamermana, asistenta i majstora svetla) koji u inostranstvu koštaju mnogo.

Dženifer Lopez dovodi Enrikea Iglesijasa u Beograd!
Jedan snimajući dan u inostranstvu košta oko 800 evra, dok se u Srbiji ta cena kreće od 50 do 150 evra - objašnjava Biljana Obradović, koja je u svojoj 15 godina dugoj karijeri intervjuisala oko 50 svetskih zvezda, među kojima su: Andželina Žoli, Paris Hilton, Dejvid Linč, Vudi Alen, Kventin Tarantino, Naomi Kembel i mnogi drugi.

"Za dva dana boravka u Beogradu, u koji su uključeni svi performansi, pojavljivanja i deljenje autograma, Paris Hilton je tražila pola miliona evra. Poznata starleta pojavljivanje u nekom klubu na sat vremena naplaćuje 100.000 evra", objašnjava Biljana Obradović.

Prvi put u istoriji Filmskog festivala u Kanu, distributeri su novinarima tražili novčanu nadoknadu za intervjue sa zvezdama. Tako su za kratak razgovor sa Kristen Stjuart tražili oko 1.250 evra, dok je holivudski šarmer Bred Pit nešto skuplji. Za 20-minutni televizijski intervju sa Pitom je plaćeno 2.500 evra.

Da li se isplati? Ako pogledate šta je Bred izjavio tokom intervjua, odmah će vam biti jasno da stvar nije u tonu, već u slici. Bred je rekao da želi da pravi filmove koji će trajati, da je Andželina Žoli divna majka i da su njihova deca dobro.

Na festivalu u Veneciji 2009. režiser Majkl Mur je bio zapanjen pošto je saznao da je norveškom novinaru za intervju s njim naplaćeno 3.000 dolara.

"Ako otkrijem da distributer mog filma traži novac od novinara, nikada više neće distribuirati moje filmove", besno je izjavio Mur.

Keti Prajs je voditelju Pirsu Morganu naplatila između 100.000 i 125.000 evra za televizijski intervju. Za taj novac ona je otkrila kako se osećala nakon spontanog pobačaja.

Autor: S.P.
Izvor: 24sata.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>