Svet

Region

Oženio se osnivač facebook-a Mark Cukerberg!

Osnivač društvene mreže, Fejsbuk, Mark Cukerberg oženio se svojom dugogodišnjom devojkom Prisilom Čen. Par se venčao na ceremoniji u Cukerbergovoj kući u Palo Altu u Kaliforniji, a Mark je svoj status na Fejsu promenio u "oženjen".

Oženio se osnivač facebook-a Mark Cukerberg!



Markova izabranica Prisila (27) je u ponedeljak diplomirala medicinu, a Cukerberg je proslavio 28. rođendan.

Venčanje je bilo iznenađenje i za stotinak zvanica, među kojima je bila i direktorka Fejsbuka, Šeril Sendberg, a koji su verovali da dolaze na proslavu povodom toga što je Čenova diplomirala, ali ih je mladi par iznenadio venčanjem.

"Svi su bili šokirani i iznenađeni" - rekao je jedan od gostiju.

Burmu, jednostavan prsten sa rubinom, dizajnirao je lično osnivač Fejsbuka. Umesto omiljenog komada odeće, dukserice sa kapuljačom, on je ovog puta obukao klasično odelo, dok je Prisila nosila tradicionalnu belu venčanicu sa čipkom.

Na venčanju se služio suši iz lokalnog restorana.

Mark i Prisila upoznali su se pre devet godina na Harvardu gde je Cukerberg 2004. osnovao "Fejsbuk".

Njih dvoje su se kasnije preselili u Kaliforniju, gde se nalazi sedište "Fejsbuka", a Čenova je studirala medicinu na Kalifornijskom univerzitetu u San Francisku.

Sa više od 900 miliona registrovanih korisnika, Fejsbuk je kao najveća društvena mreža na svetu ove nedelje izašao na berzu, gde je vrednost kompanije procenjena na 106 milijardi dolara, otprilike isto koliko vredi najveći veb sajt za kupovinu na Internetu "Amazon" i više od vrednosti jakih kompanija poput "Diznija".

Prema lestvici svetskih milijardera koju sastavlja agencija ekonomskih informacija Blumberg, Cukerberg se našao na 29. mestu i bogatiji je od osnivača "Gugla" Sergeja Brina i Larija Pejdža, koji su odmah iza njega.

Autor: S.P.
Izvor: 24sata.
Foto: Facebook.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>