Svet

Region

Džeki Čen odlazi u akcionu penziju!

Slavni glumac Džeki Čen izjavio je u Kanu da više neće snimati akcione filmove, navodeći da je prviše star i da u "svetu ima previše nasilja".

Džeki Čen odlazi u akcionu penziju!



Prema pisanju londonskog "Telegrafa", 58-godišnji glumac je rekao da se oseća "zaista umornim" nakon decenija u kojima je svog tela pritiskao do krajnjih granica.

Obraćajući se novinarima na Kanskom festivalu, Čen je izjavio da će njegovo novo holivudsko ostvarenje "Kineski zodijak" biti poslednje ostvarenje u kojem igra glavnog akcionog heroja.

"Ovo je moj poslednji akcioni film. Kažem vam, nisam više mlad. Zaista sam, ali zaista umoran", naglasio je on, dodajući da u svetu trenutno ionako ima "previše nasilja".

"Ja volim akciju, ali ne volim nasilje" - naveo je Čen.

On je rekao da ne želi da ga pamte samo kao akcionu zvezdu, već da želi da bude pravi glumac, da se otarasi svog imidža.
 
"Kineski zodijak" je Čenov 100. film. Slavni hongkonški glumac je ovladao borilačkim veštinama jako rano, a filmsku karijeru je započeo 60-ih godina.

Kao tinejdžer je radio kao kaskader u filmovima Brusa Lija, a holivudsku slavu je stekao blokbasterima kao što su "Gužva u Bronsku", "Šangajsko podne" i "Gas do daske".

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>