Region

Svet

Željko Joksimović i srpski tim oduševljeni glavnim gradom Azerbejdžana (Foto)

Tek tokom trećeg dana boravka u prestonici Azerbejdžana, srpski evrovizijski tim imao je malo vremena za predah i turistički obilazak Bakua. Drevni grad na obali Kaspijskog jezera, čiji svaki kutak otkriva neku priču ili impresivnu sliku nije ostavio ravnodušnima ni naše predstavnike.

Željko Joksimović i srpski tim oduševljeni glavnim gradom Azerbejdžana (Foto)





Željko Joksimović: "Domaćini su veoma ljubazni prema našoj delegaciji, poveli su nas u obilazak grada. Imao sam prilike da putujem, obišao sam mnoge zemlje ali sam sada i sam uvideo zašto oni koji su ovde već bili tvrde da je Baku jedinstven. Zaista jeste. Poznate su mi osnovne istorijske i geografske činjenice o zemlji i gradu, bogati su prirodnim resursima , mnogi spomenici su pod zaštitom Uneska zbog velike istorijske vrednosti.



Impresioniran sam lepotom ovog grada, raznovrsnom arhitekturom : hodajući nekim ulicama Bakua možete pomisliti da se u drevnom Rimu, već nekoliko ulica dalje da ste u Istambulu ili Ankari a kada se popnete na neki od gradskih vidikovaca učini vam se da ste u Dubaiju! Ljudi su veoma predusretljivi, prijatni a dopala mi se i azerbejdžanska kuhinja, probao sam neke od lokalnih specijaliteta. Dobro je što je proba u areni tek sutra! "



Evrovizijska delegacija Srbije je kao i ranijih godina, apsolutno posvećena što boljoj prezentaciji naše pesme na ovom takmičenju pa je tako i ove godine.



Kada ne vežbaju i probaju po programu rada u Baku areni, članovi našeg tima probe i sve pripreme obavljaju u hotelu u kom su smešteni.



"Dosta toga se promenilo u tehničkom smislu od one Evrovizije kada sam nastupao u Istambulu, tehnika je munjevito uznapredovala. Sve to me obradovalo i mislim da je samo donelo dodatni kvalitet ovom takmičenju koje traje već 57 godina."

Izuzetan evrovizijski pedigre Željka Joksimovića tokom prvih dana boravka u Bakuu potkrepljuje se svaljkodnevno brojnim zahteva medija za snimanja i intervjue, kojima on, u skladu sa precizno planiranim planom aktivnosti, izlazi u susret.

Dok sa nestrpljenjem očekuje da, posle 8 godina, ponovo izađe na evrovizijsku pozornicu kao izvođač, Željko poručuje: "Imamo odličnu pesmu, odličan tim profesionalaca sa iskustvom što muzičara što vrsnih profesionalaca iz RTS-a, kao i iz Minakord produkcije. Verujem da će nas i publika podržati kada za to dođe vreme. Idemo ka uspehu i nadamo se najboljem, siguran sam da ćemo Srbiju učini ponosnom kao što sam ja ponosan što je opet predstavljam".

Izvor: RTS
Foto:RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>