Region

Svet

Lepa Brena: Slavim 1. maj, ali ne volim preterivanje u hrani i piću

Pre nego što počne da pakuje kofere za odlazak na turneju po Americi, koja je uskoro očekuje, folk diva Lepa Brena iskoristiće nekoliko slobodnih dana za praznik Prvi maj kako bi se odmorila u društvu porodice i prijatelja.

Lepa Brena: Slavim 1. maj, ali ne volim preterivanje u hrani i piću



"Prvi maj je nekada slavila cela zemlja. Kolektivni duh, sreća koja se odslikavala u društvu i na individualnom planu svakog od nas. U takvoj atmosferi, gde se peče prase na livadi, gde se svi raduju jer je neko nekome u društvu iz inostranstva poslao pare, bilo je sve lakše. S jednom platom se lepo živelo, a moglo je da se uštedi i za kola. Sada više nema ni tog mira, ni u državi ni u glavama ljudi, jer smo iz jugoslovenske krize posle raspada zemlje uleteli u svetsku ekonomsku krizu, a da se nismo ni opasuljili" - rekla je Lepa Brena za Novosti i otlrila da li je nekada pevala za ovaj praznik:

"Čitavog profesionalnog života pevam za sve praznike, i za svoj rođendan, nove godine, i sve ostale datume kada se običan svet odmara. Prvi maj me podseti na roditelje koji su se s radošću pripremali za taj praznik. Bilo je divno kada iz četiri zida pobegnemo na neku livadu, gde radosni provedemo ceo dan. To je bio dan kada su se ljudi družili, voleli i okupljali. Jer, lep je osećaj kad se čovek opusti i zaboravi na sve. Jedino što ne podržavam jeste preterivanje u hrani i piću, što je kod nas čest slučaj, jer gde god se okreneš vidiš prebogate trpeze".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>