Region

Svet

Region

Hobit: Neočekivano putovanje od 13. decembra u našim bioskopima

Kompanija Warner Bros. pustila desetominutni video vezan za najnoviji film Pitera Džeksona “Hobit: Neočekivano putovanje”!

Hobit: Neočekivano putovanje od 13. decembra u našim bioskopima


 
Ovaj snimak prikazuje potpunu inovaciju u radu na filmu, jer je snimljen sa 48 frejmova u sekundi (fps), umesto dosadašnjih 24!
 
Snimak takođe prikazuje poruku reditelja, Pitera Džeksona, koji objašnjava kako je dosadašnji standard u filmskoj industriji bio 24 fps, ali da savremena tehnologija omogućava korišćenje većeg broja frejmova, što stvara neuporedivo bolji filmski ugođaj. Takođe je istakao da je takav snimak bliži prirodnom načinu na koji ljudsko oko percipira svet.

“Kao reditelj, uvek se trudim da što uverljivije prikažem stvarnost i da omogućim publici da se prepusti filmskoj priči koju im predstavljam. Snimci sa 48 fps vam stvaraju iluziju da prodirete u novu filmsku dimenziju i da posmatrate kako se priča odvija sa izoštrenom percepcijom stvarnosti. To je fenomenalno za 3D. Više od godinu dana gledam 48 fps snimke filma “Hobit: Neočekivano putovanje” u 3D tehnologiji, i to je daleko nežniji tretman za oči, zbog manjeg stroboskopskog svetla i treperenja. Ali 48 fps nije ograničen samo na 3D. Film koji je snimljen u 48 fps izgleda fenomenalno i tokom 2D projekcije, a takođe može lako da se konvertuje u 24 fps.”
 
Film “Hobit: Neočekivano putovanje” u naše bioskope stiže 13. decembra, u 3D tehnologiji.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>