Ostalo

Sme�no

Da li vam je dosta rijalitija na televizijskom programu? (Video)

Poslednjih godina, čini se, televiziju su okupirali rijaliti šou programi, ili u prevodu šou program koji prati realan život. Ono što se od formata moglo videti su "Farma", "Veliki brat", "Dvor", "Survivor", "Parovi", "Domaćine oženi se", "Moje novo ja", i još par onih koji nisu možda privukli veću pažnju jer se radilo o životnim pričama običnih ljudi, a ne javnih ličnosti.

Da li vam je dosta rijalitija na televizijskom programu? (Video)



Treba spomenuti da su se ovom temom bavili i psiholozi, jer je fenomen praćenja ovih sadržaja imao udela u svesti naroda, pa je kao takav zaslužio i stručnu analizu, kao pre par godina fenomen španskih serija.

Ima onih koji ovakav program podržavaju, kao i onih koji ne podržavaju, ali je zanimljivo da nema ravnodušnih, što je pokazatelj da su organizatori ovakvog programa, našli svoju "zlatnu koku", koja je obezbeđivala sponzore, a držala je pažnju potencijalnih korisnika odnosno glasača.

Međutim, sudeći po tome šta se prikazuje u svetu, ovi naši formati su blago rečeno "mačji kašalj". Činjenica je da je ovakav format kod nas tek u povoju, a ne sumnjamo da u godinama koje dolaze možemo očekivati još ovakvih serijala, ali u ekstremnijoj varijanti.

Discovery Travel and Living ili skraćeno TLC startovao je kao sestrinski kanal originalnog Discoveryja posvećen putopisima i laganijim dokumentarcima, a svake godine ide sve dalje od ikakvog edukativno-zabavnog programa. 'Moja čudna zavisnost' u svakoj epizodi prikazuje naočigled normalne ljude koji imaju bizarne sklonosti. Prva epizoda predstavlja jednu devojku koja spava sa fenom za kosu, i drugu  koja jede toaletni papir!?



Šta mislite, kakav bi odziv ovakvi rijaliti programi imali kod nas? Da li je bolje da se pomirimo sa time da je rijaliti budućnost televizije i to samo prihvatimo kao takvo ili...?


Autor: Sokol Vuk®

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>