Region

Svet

Goca Božinovska: Kako da plaćam porez, kad nemam ni za hleb?!

Najpoznatiji hrvatski pevači našli su se nedavno na udaru hrvatske poreske inspekcije koja proverava njihovu imovinu stečenu za poslednje četiri godine, pišu zagrebački mediji. Oni su, navodno, pozvani u Poresku upravu da objasne zašto je njihova imovina stečena od 2008. godine do danas veća nego što su to prijavili i za to platili porez državi.

Goca Božinovska: Kako da plaćam porez, kad nemam ni za hleb?!



Ova vest uzburkala je strasti i na srpskoj estradi, jer pevači strahuju da će poreznici zakucati i na njihova vrata.

Iako vole da se hvale astronomskim honorarima, brendiranim krpicama (koje su najčešće falš) kada se pomene p od poreza većina njih dobije amneziju i tvrde da jedva sastavljaju kraj s krajem.

"Kakav porez, kakve gluposti? Još malo pa nećemo imati ni za hleba, a kamoli da platimo porez. Odakle i zašto da platimo porez kad nigde ne radimo? Ko će meni da plati kad o svom trošku odem u inostranstvo da pevam na nekoj svadbi, svatovi se rasture, domaćin pobegne, a ja se kući vratim praznih džepova. Ne da ništa ne zaradim, nego budem u žestokom minusu za avionsku kartu i hotel. Koga je briga kako ćemo mi našu decu da hranimo i školujemo. Kome da se žalimo i od koga da tražimo? Onde gde zaradim, ja platim i porez. Samo, većina nas više nigde ne zarađuje", kaže Goca Božinovska za Vesti.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>