Region

Svet

Milan Gromilić u VIP Špajzu radija Svet Plus

Možda ste ga upoznali kao učesnika ovogodišnjeg VIP Survivora, ali Milan Gromilić je mnogo više od toga. Uspešni je baletski igrač, solista Pozorišta na Terazijama, savršen suprug i presrećan otac dve ćerke. Kaže da je sebi zadao visoke ciljeve da ih možda nikada neće dostići, ali će sve učiniti da do njih stigne. Na početku razgovora pitali smo Milana kako je sve počelo?

Milan Gromilić u VIP Špajzu radija Svet Plus





"Cela priča počinje sa mojih sedam godina. Brat i ja smo imali ravne tabane, majka je sve učinila kako bi se to ispravilo pa nas je i upisala na folklor, sve je počelo sa folklorom. Sledi put od nekih trinaest godina, trenirao sam Aikido, fudbal, košarku, bavio se muzikom, svirao gitaru. Završio sam grafičku školu i hteo da idem dalje na višu, ali je postojao uslov da moram da ostavim folklor i to mi se uopšte nije svidelo. 1999. godine jedan prijatelj sa folklora mi je predložio da odemo na audiciju u Teatar-T, nisam bio za to jer nisam imao pojma o baletu, ali prošli smo audiciju. Bili smo smešni, ali su prepoznali kvalitet i kasnije te godine počinje da se sprema premijera "Lutka sa naslovne strane", i to je moja prva premijera. Tada je Pozorište na terazijama kupilo moje srce i zaključalo ga do dana današnjeg."



Mogućnost da usavrši svoj posao dobija 2008. godine. Odlazi u Ameriku gde ima priliku da uči od najboljih u struci.

"To je neprocenjivo iskustvo. Mesec dana provedete sa najboljim igračima i koreografima koje imate u Americi. Veliko je zadovoljstvo bilo biti pod koreografskom palicom Četa Vokera, onda vrhunskim igračem sedamdesetih i osamdesetih Bil Hejstingsom, step nam je držala Mercedes Elington, unuka čuvenog Djuka Elingtona. Tu se nalazi još gomila imena koji rade na vašem usavršavanju. Svoje znanje i iskustvo vam nude na tacni i samo je pitanje koliko hoćete da uzmete sa nje."



Svoju suprugu Katarinu je upoznao u pozorištu, ona je uspešna balerina. Njihova ljubav je počela burno, nisu se voleli neko vreme, ali je sudbina uplela svoje prste i danas su ponosni roditelji dve slatke devojčice, a njihova ljubav je prava bajka. U razgovoru sa Milanom, dok priča o svojoj porodici, opipljiva je sva ljubav koju oseća, njegove princeze su mu velika podrška i smatra da ako naiđete na osobu koja može od života da vam napravi bajku, da ne čekate da se situirate i da vam se u životu sve kockice sklope već da ugrabite tu priliku i ne puštate je.

Sa svojom publikom ima fantastičan odnos i zahvalan je svakome ko mu aplaudira kada predstavi svoju umetnost na sceni, a kada mu neko direktno uputi kompliment on pocrveni kao malo dete, jer je to njegov posao i on to radi iz srca i oseća da on to radi za njih i da nisu potrebne te pohvale, draže mu je kada mu neko uputi kritiku jer onda može kontrunktivno da je sagleda.

O svom učešću u VIP Survivoru ima samo reči hvale. To je iskustvo koje mu je pomoglo da shvati prioritete u svom životu i da shvati da je ljubav njegov pokretač i da bi zbog svoje porodice uradio sve moguće kako bi sve bilo u redu.

Ukoliko ste propustili ovu emisiju VIP Špajz, posetite audio sekciju našeg portala gde se nalaze zanimljivi delovi emisije. Gledajte Milana u VIP Survivoru, a ukoliko volite posetite i Pozorište na Terazijama jer Milana možete gledati u većini postavki.

Autor: Sokol Vuk®

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>