Svet

Region

Neuspeh Madoninog novog albuma! (Video)

Kako tvrdi servis music-news.com, već prošle nedelje došla je u pitanje metodologija po kojoj se sastavljaju američke Bilbord top liste. Problem je nastao u primercima novog Madonninog albuma "MDNA" koje se dele besplatno svakome ko kupi ulaznicu za neki od američkih koncerata na njenoj najavljenoj turneji. U skladu s pravilima, besplatna izdanja, kao i ona koja se prodaju za manje od 3,99 dolara, ne mogu se računati kao deo prodaje.

Neuspeh Madoninog novog albuma! (Video)



Međutim, ovaj servis tvrdi u njihovom poslednjem izveštaju, došlo je do greške - i čini se da su i ovi prodani primerci ušli u konačan broj koji je pevačici doneo prvo mesto na prošlonedeljnoj američkoj Bilbord 200 listi albuma.

Kako javlja Hollywood Reporter, od ukupne prijavljene prodaje od preko 350.000 primeraka, čini se da je "samo" 179.000 zapravo prodato, dok je u opticaju bilo i nešto više od 185.000 primeraka koji su podeljeni uz ulaznice za koncert. Ako se pravila poštuju dosledno, to znači da Madonna zapravo nije debitovala na prvom mestu, i da bi sa 199.000 prodatih primeraka pravi "dobitnik" prošle nedelje trebalo da bude Lionel Richie s albumom "Tuskegee".

Da stvar za pevačicu i njen novi album bude još gora, pobrinula se i činjenica da je ove nedelje spala s prvog na sedmo mesto službene britanske liste albuma, kao i to da se ove nedelje ne predviđa da će se album na američkom tržištu prodati u mnogo više od skromnih 46.000 primeraka, piše music-news.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>