Region

Svet

Marina Gobović u emisiji VIP Špajz na radiju Svet Plus (Video)

Sestre Gobović, Marina i Marija, bave se muzikom od malih nogu. Njihovim pevanjem, u proteklih nekoliko godina, osvojile su publiku, ali i brojne nagrade na festivalima etno i pop muzike. Pred njihovim izvođenjem nisu ostale ravnodušne ni muzičke legende poput Merime Njegomir i Milutina Popovića - Zahara.

Marina Gobović u emisiji VIP Špajz na radiju Svet Plus (Video)



"Kao male pokazivale smo sluh za muziku, pratile smo taktove, njihale se u ritmu muzike i znale smo sve dečije pesmice, pa su nas roditelji već sa pet godina upisali u muzičku školu. Od tada pevamo bez prekida", kaže, na početku gostovanja u emisiji VIP Špajz na radiju Svet Plus, Marina Gobović.

Sestre Gobović se izvornom muzikom bave jako dugo, skoro 10 godina i vole je. Kada zapevaju na sceni, a u publici vide suze, znaju da je to publika koja uživa. Kada čuju aplauz uz ponavljenje "bis bis", to im je potvrda da ono što rade, rade kako treba i da izazivaju emocije koje svaki pevač kada je na sceni želi u svojoj karijeri. Ponose se time što su dosadašnju karijeru gradile na dobrim pesmama i na pravim vrednostima, a ne na skandalima. Smatraju da je taj muzički put teži i duži, ali kvalitetniji, istrajniji i lepši.

Obe su diplomirane pravnice i rade u struci, ali i dalje pevaju, nastupaju, putuju i snimaju. S obzirom da im je usklađivanje fakultetskih obaveza sa muzičkim sjajno funkcionisalo, mogu da se pohvale da tako funkcionišu i poslovne obaveze sa muzičkim.

Nedavno su za pesmu "Devojačko veče" koju je napisao sjajan kompozitor Saša Milošević Mare snimile i spot u kome gledaoci mogu da ih vide u malo drugačijem izdanju nego što su navikli da ih vide i nadaju se da će im se svideti.

Do sada su sestre Gobović osvajale puno nagrada na festivalima, ali kao najznačajniju nagradu izdvajaju onu sa festivala u Vrnjačkoj banji 2011. godine. Tada su nastupale sa pesmom "Biser suza", kompozitora Gorana Radinovića, i osvojile nagradu za najbolju etno pop pesmu festivala. Izdvajaju i nagradu osvojenu 2009. godine na takmičenju "Zlatni opanak" u Valjevu, gde su proglašene za apsolutne pobednice celog takmičenja u kategoriji vokalnih dueta.

Ukoliko ste propustili da slušate ovu emisiju, ne brinite se, sigurni smo da će uskoro ponovo gostovati ove mlade i veoma talentovane umetnice, jer njihova pesma i talenat nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.




Sokol Vuk®

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>