Region

Svet

Željko Joksimović otvara drugo polufinalno veče na Evroviziji (Video)

Na tradicionalnom susretu šefova delegacija zemalja-učesnica "Pesme Evrovizije", koji su počeli juče u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, upravo je održan žreb kojim je određen redosled nastupanja 42 takmičara tokom prvog i drugog polufinala 57. izdanja Eurosonga.

Željko Joksimović otvara drugo polufinalno veče na Evroviziji (Video)



Kako RTS saznaje, predstavnik Srbije, Željko Joksimović će pesmu "Nije ljubav stvar" izvesti 24. maja, u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije 2012." pod rednim brojem jedan. Željko Joksimović je kompozitor i izvođač ovogodišnje evrovizijske pesme Srbije, autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović.

Postprodukcija i mastering pesme "Nije ljubav stvar", kao i engleske verzije "Sinonim" je urađena u Njujorku, u studiju Džejmsa Kruza, višestruko nagrađivanog audio-mastering inženjera, koji je između ostalog laureat i devet Gremi nagrada.

"Pesma Evrovizije" održava se u Azerbejdžanu 22,24. i 26. maja u Kristalnoj dvorani Baku, velelepnom zdanju koje se još uvek gradi na obali Kaspijskog jezera.

Srbija je kao samostalna država na Eurosongu debitovala pobedom Marije Šerifović i pesme "Molitva".

Biće ovo naše šesto učešće dok je za Željka Joksimovića ovo četvrti angažman na najčuvenijem muzičkom takmičenju, koje svake godine prati oko 120 miliona televizijskih gledalaca.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>