Region

Svet

Vera Ivković umrla od tuge za ćerkom Majom

Vera Ivković preminula je u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Bila je miljenica ljubitelja dobre narodne pesme, ali ne i sudbine. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini. Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela. Vera je 2006. godine doživela moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar „Srem“ u Rumi.

Vera Ivković umrla od tuge za ćerkom Majom



Njen sin Vlada Živković rekao je 2008. za nedeljnik Puls da se njegova majka mnogo mučila.

“Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac”, rekao je tada Verin sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Preminula je Vera Ivković! (Video)
U Centru za stara lica prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je za Puls pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

“Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju”, ispričala je tada Anđelka, prenosi Kurir.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>