Region

Svet

Petra Cvijić: Slobodan nije bio na pešačkom prelazu

Voditeljka je rekla da Slobodana Bajića nije udarila dok je prelazio ulicu na pešačkom prelazu! Nisam ga videla, bio je mrak. On nije bio na pešačkom prelazu - navodno je voditeljka izjavila na saslušanju kod istražnog sudije.

Petra Cvijić: Slobodan nije bio na pešačkom prelazu



Cvijićeva je tako pogazila izjavu datu policajcima posle nesreće koja se dogodila 9. jaunara ove godine. Ona je tada, prema nezvaničnim informacijama, izjavila da je Bajić prelazio ulicu na pešačkom prelazu, a isto je ispričao i bračni par M. G. i LJ. G. koji je s poznatom voditeljkom bio u automobilu.

"Otežavajuća okolnost po nju je i ta da je pešaka udarila autom na pešačkom prelazu. Ona je to izjavila policajcima koji su radili uviđaj i uneli njenu izjavu u zapisnik. Isto su rekli i Petrini saputnici. Na saslušanju je, međutim, izjavila drugačije" - kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi i ističe da se policijski zapisnik ne koristi kao dokaz na suđenju, već će to, između ostalog, biti njena izjava data istražnom sudiji Prvog osnovnog suda.

"Slobodan je bio na pešačkom prelazu. Ona može da govori šta hoće. On je bio zdrav, prav i čitav, a sada ga više nema" - suzdržavajući se da ne zaplače, kratko nam je juče rekla Bajićeva supruga Vasiljka Bajić. Njihov sin Radovan, koji živi u Crnoj Gori, juče nije hteo da komentariše navodnu odbranu Petre Cvijić.

"Prepuštam sudu na ocenu. Znam šta je rekla u svoju odbranu, ali ne želim javno da govorim o tome“, rekao je sin Slobodana Bajića.

U zahtevu za sprovođenje istrage se navodi da je Cvijićeva 9. januara oko 16.40, krećući se iz Vodovodske prema Trgovačkoj ulici brzinom većom od propisane (preko dozvoljenih 50 kilometara na sat), izazvala saobraćajni udes, u kojem je nastradao Bajić. Bajića je udarila svojim automobilom „opel korsa“, beogradskih registarskih tablica, dok je čovek pokušavao da pređe pešački prelaz. Od siline udarca Bajić je najpre udario u šoferšajbnu automobila, a potom je odleteo na ulicu. Nekoliko sati kasnije, izdahnuo je u Urgentnom centru.

Cvijićeva je navodno policajcima ispričala da je vozila propisanom brzinom i da se ispred njenog automobila pojavio čovek kojeg uopšte nije videla. Ona je navodno rekla da je pokušala da zakoči i da ga izbegne, ali da nije uspela. Izašla je iz automobila i pokušala da mu pruži pomoć. Kako saznajemo, sudu još nije dostavljeno veštačenje koje bi trebalo da odgonetne kojom brzinom je Cvijićeva kobnog dana vozila. Tužilaštvo sumnja da je vozila brzinom većom od dozvoljene, odnosno, brže od 50 kilometara na sat.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>