Region

Svet

Petra Cvijić: Kada prodje istraga, videćete šta se zaista desilo

Voditeljka Petra Cvijić, koja je svojim automobilom usmrtila pešaka Slobodana Bajića, pre desetak dana bila je prvi put na RTS-u posle nesreće. Ona je tada rekla kolegama da sačekaju da se završi istraga i da će tada saznati pravu istinu o onome što joj se događalo posle nemilog događaja.

Petra Cvijić: Kada prodje istraga, videćete šta se zaista desilo



Petra Cvijić na saslušanju
Iako se prekjuče, kada je davala iskaz u Palati pravde, prvi put zvanično pojavila u javnosti posle tragičnog događaja, ona je, kako saznajemo, po svemu sudeći iz ilegale izašla desetak dana ranije.

Jedna od njenih koleginica ispričala nam je da je susret bio izuzetno dirljiv, da su je kolege tešile, ali da se ona ni izbliza nije oporavila od tragičnog događaja koji je izazvala.

"Bila je pre desetak dana u pravnoj službi. Donela je neke papire kako bi rešila status. Otišla je i do šminkernice, da popriča sa kolegama. Ne znam da li je bila kod direktora" - kaže koleginica Petre Cvijić, i dodaje:

"Pričala je i normalno se ponašala, ali kada smo pokušali da je pitamo šta se dešava", samo je rekla:

"Nemojte, molim vas, ništa da me pitate. Ne mogu o tome da pričam." Posle toga je samo rekla da nije davala nikakve izjave za medije, i dodala: „Nije baš sve što pišu novine istina. Pustite da prođe istraga. Onda ćete videti šta se desilo."

Njena koleginica je dodala da joj je jasno da se Petra neće skoro pojaviti na svom radnom mestu, pred kamerama.

Petra Cvijić je prekjuče dala izjavu i istražnom sudiji Prvog osnovnog suda, i rekla da joj je žao što je ubila nesrećnog čoveka, ali da nije imala nikakve šanse da zakoči jer ga je kasno primetila. Saslušanje je trajalo skoro sat vremena, a poznata voditeljka je Palatu pravde napustila suznih očiju u pratnji svog advokata Milenka Milisavljevića. Nakon saslušanja istražni sudija je doneo rešenje o pokretanju istrage.

Koliko je ceo događaj ostavio traga na nju, pokazuje i činjenica da je velikim crnim šalom krila lice od fotoreportera, ali se jasno videlo da je izuzetno bleda i da ima velike podočnjake. Po izlasku iz sudnice je zaplakala, a potom joj je i pozlilo.

Press je juče stupio u kontakt i sa porodicom ubijenog Slobodana Bajića, koja barem u početku nije bila ogorčena na Petru zbog onoga što se dogodilo. Kada smo pokušali da saznamo da li su u međuvremenu promenili mišljenje, kao i da li su se sastali sa Cvijićevom, rođaci pokojnog Slobodana su nam rekli da neće više davati bilo kakav komentar na tu temu.

Cvijićevoj se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a ukoliko bude proglašena krivom, mogla bi da bude osuđena na kaznu od dve do 12 godina zatvora. Ako se utvrdi da je delo učinjeno iz nehata, maksimalna kazna je osam godina zatvora.

Podsetimo, Petra Cvijić je 9. januara ove godine, u popodnevnim satima, naletela na Slobodana Bajića u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo. Bajić je prelazio ulicu na pešačkom prelazu u trenutku nesreće. Sa prelomom osam rebara i povredama glave Bajić je prevezen u Urgentni centar, ali je nekoliko sati kasnije preminuo.

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>