Region

Svet

Brega dao 3.000 evra za spomenik Šabanu Bajramoviću

Naš poznati kompozitor Goran Bregović ispunio je obećanje dato direktoru džez festivala "Nišvil" Ivanu Blagojeviću, da će pomoći finansiranje izgradnje spomenika legendi naše muzičke scene Šabanu Bajramoviću.

Brega dao 3.000 evra za spomenik Šabanu Bajramoviću



Potvrđeno je da je Goranova producentska kuća potpisala ugovor i da se svakog dana očekuje uplata novca od tri hiljade evra. Inače Bregović je jedina javna i poznata ličnost koja je učestvovala u donaciji izgradnje spomenika, koji će biti postavljen 12. avgusta u centru Niša.

"Bregović je održao dato obećanje. Planiramo da ovih dana uputimo poziv ministru Rasimu Ljajiću i predsedniku Srbije Borisu Tadiću da se odreknu po jedne svoje plate u korist izgradnje spomenika. "

"Ljajić se posebno angažovao oko obezbeđivanja penzije za Šabanovu udovicu Milicu Bajramović, a predsednik Tadić je bio jedini državnik koji se pojavio na Šabanovoj sahrani. Možda bi njihov pristanak motivisao i druge ministre i javne ličnosti da se uključe u akciju. Ideja je bila da spomenik kralju romske muzike podignu njegovi prijatelji, a ne da se finansira iz javnih budžeta. Stoga upućujemo još jedan apel Šabanovim prijateljima da se priključe akciji" - izjavio je Blagojević.

saban

Blagojević navodi da je apel upućen i savezu kompozitora SOKOJ, ali da još uvek nikakav odgovor nisu dobili.

"Pokušavamo da stupimo u kontakt sa Emirom Kusturicom, a čekamo odgovor od Gorana Paskaljevića. Ako ne sakupimo dovoljno novca, uputićemo poziv odbornicima grada Niša i poslanicima Narodne skupštine Srbije da se odreknu po jedne dnevnice".

Spomenik  Šabana Bajramovića biće u bronzi visoka dva metra i biće postavljena na postament od 90cm. Planirano je postavljanje spomenik za otvaranje ovogodišnjeg "Nišvila".

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>