Ostalo

Sme�no

Dame, spremite se za proleće

Svi već željno iščekujemo sunce, toplo vreme i nove trendove. Period između zime i proleća čini nas pomalo depresivnima, zasitili smo se tamnih boja, zagasitih nijansi ruževa i senki. Predstojeće proleće će nam, kako kažu svetski stilisti i šminkeri, sa suncem doneti i pastelne boje za šminku.

Dame, spremite se za proleće



Pastelne boje možemo nazvati magičnim bojama kada je mejkap u pitanju jer pristaju zaista svima. Od prirodnih, preko pastelnih nijansi narandžaste, ružičaste i ljubičaste sve do bebiplave. To su boje koje osvežavaju.

Evo i nekoliko saveta kako da spremno dočekate proleće 2012.

USNE
Najpopularniji sjajevi su upravo oni pastelnih nijansi, bez obzira na to da li se radi o ružičastoj ili krem boji. Ovakvi sjajevi se brzo nanose i ne traže mnogo preciznosti kao neki sjajevi intenzivnih nijansi. Najvažnije od svega je da daju svež izgled istog trenutka.
Za razliku od crvenih, ljubičastih i smeđih ruževa, kod pastelnih boja su dozvoljene greške, zato su odlični za ekspresno brzo nanošenje u kolima, autobusu ili liftu.

OČI
Saveti šminkera su da na unutrašnju ivicu oka uvek nanesete malo svetlije, svetlucave senke kako biste vaše oko učinili vizuelno većim i odmornijim. Pokušajte da nanesete olovku u pastelnoplavoj ili ružičastoj boji. Navedene boje su odlične za jutarnji sveži izgled kada ste u žurbi, a koketiranje pastelnom plavom iskoristite za veče.

OBRAZI
Bledim devojkama će konačno laknuti. Njihovi obrazi nikako ne podnose drečave nijanse ili tamne bronzere zbog kojih im lice izgleda prljavo. Lagana rumenila su kao stvorena za njih, a sedefasta tekstura će dati dodatni sjaj i svežinu licu.
Ni brinete ne treba da zaziru od pastelnih tonova na licu. Za njih su idealni proizvodi sa sedefastom teksturom koji se nanose na same vrhove jagodica kako bi se naglasile konture lica.

NOKTI
Ružičasti lakovi za nokte su za mnoge žene pravi izazov. Većina njih ne krije da im je to bio prvi lak u životu. Ovakvi lakovi čine vaše nokte urednim i nežnim, prikrivaju sva oštećenja i pristaju uz svaki komad garderobe. Ovog proleća moći ćete da dozvolite sebi mali izlet, pa da uz ružičasti nabavite i pastelno plavi, ljubičasti ili zeleni lak koji će vašoj kombinaciji dati dozu neočekivanosti.


Autor: B.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>