Svet

Region

Bila "noćna dama" a sada je poznati top - model

Transformacija - Zahija Dehar iskoristila je pažnju koju je izazvao skandal sa fudbalerima koji su joj platili za seks dok je bila maloletna i postala kreatorka i model Karla Lagerfelda.

Bila



Pre samo nešto više od godinu dana, tada još uvek maloletna francuska prostitutka Zahija Dehar dospela je na naslovne strane kada se ispostavilo da su joj za seks platila trojica francuskih fudbalera.
I dok su se oni zbog toga našli u problemima, ova danas devetnaestogodišnjakinja marokanskog porekla živi potpuno drugačiji život. Tako se od devojke za jednu noć preobrazila u top-model i kreatorku cenjenu u modnim krugovima.

Prostitucija je legalna u Francuskoj, ali žene koje prodaju seksualne usluge moraju da budu starije od 18 godina. Zahija je imala 17 godina kada su se francuski fudbaleri Frenk Riberi (28), Karim Benzema (23) i Sidni Govoru (31) suočili sa optužbama da su platili nekoliko hiljada funti za jednu noć s njom. Pretile su im tri godine zatvora i kazna od 40.000 funti. Fudbaleri su uspeli da izbegnu zatvor, ali im je ugled narušen.

Sa druge strane, Zahija je čitavu medijsku gungulu okrenula u svoju korist, pa je ubrzo posle obelodanjivanja afere postala model za donji veš. Ipak, to joj nije bilo dovoljno, pa je pre nekoliko dana na Nedelji visoke mode u Parizu promovisala i kolekciju koju je sama kreirala. Na reviji je nosila jednu od svojih kreacija, providnu ružičastu spavaćicu koja je više otkrivala nego skrivala, pa je svojom atraktivnom pojavom izazvala ovacije publike.



Njena popularnost u modnim krugovima je tolika da je uspela neka od najvećih lica modne industrije, uključujući i ekscentričnog Karla Lagerfelda, da natera da sarađuju sa njom. Lagerfeld, koji je pristao da je fotografiše za katalog koji prati njenu kolekciju, priznao je da se zabavljao na snimanju, a Zahiju je uporedio s klasičnim francuskih kurtizanama.

Ipak, stari modni majstor je morao da naglasi da nema veze sa njenom kolekcijom.

Zahija je putem Tvitera oduševljeno podelila svoje iskustvo sa snimanja:

- Dobiti priliku da te fotografiše Karl Lagerfeld je ostvarenje sna!



Njena prva kolekcija je čak dobila prostor u modnim časopisima „V", italijanskom „Veniti feru", kao i cenjenom magazinu „WWD".

Inače, Zahija je danas veoma diskretna kada govori o svom prošlom životu, a fudbalere koji su se našli u problemima uvek je branila.

- Sve sam ih volela - napominje ona, i naglašava da su se oni prema njoj uvek odnosili s „velikim poštovanjem".



Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>