Region

Svet

Region

Film Spomenik Majklu Džeksonu počinje sa snimanjem u junu

Makedonski filmski fond podržaće film “Spomenik Majklu Džeksonu” scenariste i režisera Darka Lungulova čije snimanje treba da počne u junu. Kako je danas saopštio mladi srpski reditelj, autor igranog filma “Tamo i ovde” i dokumentarnog filma “Bekstvo”, makedonski fond objavio je da će podržati snimanje njegovog drugog igranog filma.

Film Spomenik Majklu Džeksonu počinje sa snimanjem u junuPodršku su već dali srpsko ministarstvo kulture, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine.  Scenario ”Spomenik Majklu Dzeksonu” nagrađen je Prvom nagradom za najbolji scenario na festivalu “Braća Manaki” u Bitolju, dobio je podršku Media fonda EU i SEE Cinema Network fonda za razvoj.

U koprodukciji ove crne komedije o večitom sanjaru Marku koji da bi spasao svoju umiruću varošicu i sprečio ljubav svog života da ode, odlučuje da podigne spomenik Majklu Džeksonu učestvuju Srbija, Makedonija, Nemačka, Francuska i Slovenija.

U filmu “Spomenik Majklu Džeksonu” glavne uloge će tumačiti: Boris Milivojević, Dragan Bjelogrlić, Mirjana Karanović i Branislav Trifunović.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>