Region

Svet

Region

Koriolan Ralfa Fajnsa od sutra u bioskopima

Rediteljski prvenac glumca Ralfa Fajnsa "Koriolan", prema istoimenom Šekspirovom komadu, premijerno prikazan na otvaranju prošlogodišnjeg FEST-a, sutra stiže u srpske bioskope "Cineplex“ i „Kolosej“.

Koriolan Ralfa Fajnsa od sutra u bioskopima



Nakon njujorške premijere 17. januara, započeta je bioskopska distribucija "Koriolana" širom sveta, a u domaće bioskope stiže sutra.

Film je istorijski triler o rimskom heroju Koriolanu, velikom vojniku i čoveku krutih ubeđenja čiji ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu, te ga političari i njegova majka, Volumnija, proteraju iz grada, a on nudi usluge i život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu, sa kojim maršira prema Rimu u nameri da uništi grad.

Slavni glumac Fajns taj film snimio je u Beogradu.

Scenario je napisao Džon Logan, autor scenarija za filmove „Gladijator“ i „Poslednji samuraj“, a glavne uloge igraju Fajns i Džerard Batler.

Fajns je glumačku karijeru započeo u pozorištu, u Kraljevskom Šekspirovom društvu, međunarodni ugled stekao je filmskim ulogama u "Orkanskim visovima", "Šindlerovoj listi", "Engleskom pacijentu", "Vernom baštovanu", "Hariju Poteru", "Princu od Egipta", "Čitaču".

Upravo povodom filma "Čitač" Fajns je 2009. godine bio gost FEST-a kada je javnosti obelodanio planove da u Beogradu snimi film po Šekspirovom komadu "Koriolan".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>