Region

Svet

Srećan rodjendan Toše (Foto+Video)

Todor Toše Proeski neopisivi muzički talenat, humanista i pre svega veliki čovek, da je živ danas bi proslavio svoj 31. rođendan.

Srećan rodjendan Toše (Foto+Video)Svojom dobrotom, toplinom, velikim srcem i divnim glasom osvojio je sve. Muzikom je ujedinio ceo Balkan. Uz njegove pesme se pevalo, igralo, plakalo. Ne postoji osoba na ovim prostorima koja nije čula za lik i delo Tošeta Proeskog. Njegove pesme i danas žive u našim srcima.

Tošetovi fanovi širom Balkana danas obeležavaju dan njegovog rođenja. U Skoplju će  od10-18h biti organizovanao humanitarno davanje krvi pod nazivom "Daruj krv, budi human".

U rodnom Kruševu se očekuje dolazak mnogobrojnih fanova koji će kao i svake godine na njegovom grobu odati počast.
Tošetove arije na Svet Plus Web televiziji
Pamti li Srbija Tošeta Proeskog ili je polako počeo da pada u zaborav?! To je pitanje koje često postavljamo. Tim povodom kontaktirali smo "Fan klub Tošeta Proeskog" koji se već godinama unazad trudi da sačuva lik i delo "Balkanskog Anđela" i kako se u Beogradu obeležava njegov rođendan?!Ispred Fan kluba obratila nam se Aleksandra Obradović koja je rekla da se oni trude da svojim humanitarnim radom nastave tamo gde je Toše stao.

"Rođendan ćemo obeležiti bdenjem ispred male crkve kod Hrama Svetog Save u 18:30h. Mi se trudimo da na svaki mogući način sledimo Tošetov put, pa smo tako donirali košarkaškom ženskom klubu iz Kruševa dresove, jer znamo da bi Toše to isto učinio" - kaže Aleksandra i dodaje da su domaći mediji potpuno zaboravili na Tošeta i ono što je on uradio u toku svog kratkog, ali upečatljivog života."Obični ljudi pamte Tošeta i uvek kada se spomene njegovo ime nekako se razneže, dok su ga mediji potpuno zapostavili, već posle prve godišnjce smrti. Mnogi veliki listovi za koje je davao intervjue, čak i kada se desila tragedija, jedva da su nešto objavili"- iskrena je Aleksandra."Fan klub iz Beograda uradio je mnogo toga, ali se nažalost o tome malo zna. Njegovo ime uvek će ostati upisano u Bulevaru Kralja Aleksandra, na platanu ispred studenskog doma "Lola" na kome piše: "Toše Proeski- muzičar i humanista".

Iako se trude da na sve moguće načine sačuvaju njegov lik i delo, dosta puta su naišli i na otpor kako u medijima tako i kod običnih ljudi. Jedan u nizu nemilih događaja desio se na Evroviziji 2008. godine u Beogradu neposredno posle Tošetove pogibije, kada organizatori ove manifestacije nisu dali da se oda počast.

Podsetimo se...

Toše Proeski tragično je nastradao 16. oktobra 2007 godine na auto putu Zagreb-Lipovac, kada se autmobil kojim je upravljao njegov vozač i prijatelj Georgij Georgijevski sudario sa kamionom. Toše je na mestu ostao mrtav, dok su njegova menadžerka i vozač zadobili lakše i teže povrede.Toše Proeski sahranjen je 17. oktobra uz prisustvo porodice, velikog broja svojih fanova, prijatelja i muzičkih saradnika sa celog Balkana.

Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>