Region

Svet

Jelena Rozga: Nina Badrić je samo moja zamena na Evroviziji

Dok neki tvrde da je Nina Badrić odabrana da na Evroviziji predstavlja Hrvatsku, Jelena Rozga je objasnila šta se zapravo dogodilo i da je ona odbila da ide pa su zato pozvali Ninu.

Jelena Rozga: Nina Badrić je samo moja zamena na Evroviziji



"Urednici sa HTV-a pozvali su me još prošle godine da učestvujem na ovogodišnjoj Dori i predstavljam Hrvatsku na Evroviziji u Bakuu. Ovim putem zahvaljujem i svojoj vernoj publici koja je glasala za mene u mnogim anketama i predvidela mi najveći uspeh. Ipak, tada sam odgovorila da mi je takav poziv velika čast, ali u mojim aktualnim planovima nema Evrovizije jer sam se sa celim timom fokusirala isključivo na našu regiju. Zato priče da su većali između Nine Badrić i mene pa se odlučili za Ninu zbog "nisu istinite. I to je sve što vam imam reći na tu temu, a vi sami shvatite poentu", poručila je za Jelena Rozga sa odmora u Lisabonu.

To je potvrdio i glavni urednik hrvatskog evrovizijskog portala Ivan Horvat: "Već nakon Diseldorfa govorilo se da će se ove godine verovatno odustati od Dore jer takva selekcija hrvatskog predstavnika nije donela nikakv uspeh. HTV je bio veran tradiciji Dore i takmičarskom konceptu, pa su zato za ovu godinu predvideli izbor pobednika, ali da se gledaoci izbace iz glasačkog odabira i da samo žiri glasa. Ideja je bila da se pozovu najpopularniji izvođači, prema nekom pozivnom takmičenju. Početkom decembra odlučili su da u Zabavni program pozovui sedam izvođača: Jelenu Rozgu, Massima, Miroslava Škoru, klapu Intrade, Tončija Huljića, tj. bend Madre Badessa, Ninu Badrić i Coloniju."

Rozga ih je prva odbila, a potom su i drugi izvođači počeli da odustaju. Na kraju su u izboru ostali samo Nina, Colonia, Miroslav Škoro i klapa Intrade.

Danima se razmišljalo oko ta četiri imena, a najveća se rasprava, navodno, vodila između klape Intrade i Nine. Konačnu odluku o izboru Nine Badrić donela je lično urednica Elizabeth Homsi.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>